BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.394,93
HABER /  DÜNYA

Obama'ya 'O... çocuğu" diyen başkan şimdi bin pişman

ABD Başkanı Barack Obama’ya ithafen ‘o….. çocuğu’ diyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'den geri adım ve 'pişmanlık' itirafı geldi.

Abone ol

Bir gazetecinin sorusu üzerine ABD Başkanı Barack Obama'ya 'o..... çocuğu' diyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'den müthiş çark.  

Sözcüsü aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Duterte, Obama’ya ‘o….. çocuğu’ dediği için pişman olduğunu açıkladı.

Duterte, ASEAN zirvesine ev sahipliği yapacak Laos’a doğru yola çıkmadan önce bir gazetecinin “Obama ile görüşmenizde uyuşturucuyla mücadele konusundaki eleştirilere nasıl yanıt vereceksiniz?” sorusuna karşılık, kimseye yanıt vermeyeceğini söylemiş ve “Putang ina (O….. çocuğu) o forumda seni lanetleyeceğim” demişti.

"OBAMA DERS VERECEK" SÖZÜNE KIZMIŞ

Filipinler hükümeti, Başkan Duterte'nin Obama hakkında sarf ettiği sözlerin kişisel bir hakaret olarak anlaşılmasından ve iki müttefik ülkenin başkanı arasında planlanan görüşmenin iptalinden dolayı üzüntüsünü açıkladı.

Resmi açıklamada, Obama'nın Filipinler'deki insan hakları ihlalleri konusunda Duterte'te 'ders vereceği' yolundaki haberlerin Filipinler liderinin tepkisine ve dolayısıyla Obama hakkında ağır sözler kullanmasına yol açtığı belirtildi. Açıklamada, "Başkan Duterte basın karşısında kullandığı sözlerin bu kadar tartışma yaratmış olmasından dolayı üzgündür" denildi.

OBAMA "RENKLİ BİR KİŞİLİK" DEDİ

Duterte'nin bu şok sözleri üzerine, Obama, Duterte  için "renkli bir kişilik" dedi ve yapacakları ortak görüşmeyi iptal etti. Duderte ise yaptığı açıklamada, görüşmenin Obama ile karşılıklı karar alarak görüşmeyi iptal ettiğini iddia etti.

"AYDA 2 BİN 400 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Duterte'nin göreve gelmesinden bu yana 2 bin 400'den fazla kişi uyuşturucu ile mücadele kapsamındaki operasyonlarda öldürüldü.

Filipinler Devlet Başkanı "Operasyonlar sürecek. Çok fazla insan ölecek, son satıcı sokaklardan çekilene, son uyuşturucu taciri ölene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

FİLİPİNLER'İN TRUMP'I DİYORLAR

ABD başkan adayı Donald Trump gibi spekülatif açıklamalara imza atan Duterte, ‘Filipinler’in Trumpı’ olarak anılıyor.

ÖNCE BEN TECAVÜZ ETMELİYDİM DEMİŞTİ

Filipinler' cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte'nin tecavüz edilerek öldürülen bir Avustralyalı kadınla ilgili 'şakası' ile olay yaratmıştı.

İnternete yansıyan bir video kaydında Duterte , hapishanede mahkumların saldırısına uğrayan misyoner kadınla ilgili şöyle diyordu;

-"Tüm kadınlara tecavüz ettiler. Şu Avustruyalı din görevlisi vardı. Onu dışarı çıkarırlarken gördüm. Yüzünü gördüm ve şöyle düşündüm: 'O... çocukları. Ne kadar yazık. Hepsi tecavüz etti. Hepsi sıraya girdi. Tecavüze uğramasına çok öfkelenmiştim. Ama çok güzeldi. Belediye başkanına öncelik tanımalılardı..."