BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,33
HABER /  DÜNYA

Obamaya layık koruma

Angola kafilesi böyle korunurken, sokaklardaki güvenlik güçlerinin sayısı da çoğaltıldı

Abone ol

Afrika Kupası’nda Togo’ya yapılan silahlı saldırı sonrasında takım otobüslerine artık çok sayıda güvenlik görevlisi eşlik etmeye başladı.

GÜVENLİĞE BAK!

CUMA günü Togo kafilesinin uğradığı saldırı sonucunda yardımcı antrenör, basın sözcüsü ve otobüs şoförünü kaybeden Afrika ekibi turnuvadan çekilme kararı almıştı. Bunun üzerine 2010 Afrika Uluslar Kupası’na evsahipliği yapan Angola diğer takımların güven içerisinde seyahat edebilmesini sağlamak için aldığı önlemleri arttırdı. Takım otobüslerine çok sayıda silahlı güvenlik ekibi eşlik ederken, Angola sokaklarında da güvenlik maksimum seviyeye çıkartıldı. Bilindiği gibi Togo Milli Takımı, bağımsızlığını isteyen ayrılıkçı Cabinda bölgesinde saldırıya uğramıştı.

HEDEF TOGO DEĞİL

BU saldırıyı üstlenen isyancılar ise hedeflerinin konvoya eşlik eden güvenlik ekibi olduğunu söyledi. Cabinda Bölgesinin Kurtuluşu Cephesi’nin Genel Sekreteri Rodrugues Mingas France 24 Telvizyonu’na yaptığı açıklamada, “Bu saldırıda hedef Togolu oyuncular değil, konvoyun başındaki Angolalı güvenlik güçleriydi. Togolular’la bir alıp veremediğimiz yok. Afrikalı ailelere ve Togo hükümetine taziyelerimizi sunuyoruz. Biz Cabinda’nın kurtuluşu için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.