BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Suriye için sıcak açıklama

ABD Başkanı Barack Obama Suriye'deki katliam için sessizliğini bozdu.

Abone ol

İNTERNET HABER - ABD Başkanı Obama, Suriye kullanıldığı iddia edilen kimyasal silah ile ilgili açıklama yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama Suriye'nin başkenti Şam'ın Guta bölgesinde 1000'den fazla kişinin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısı iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kırmızı çizgileriyle ilgili bir soru üzerine Obama, son olayın "ABD'nin bir göz atması" gereken bir olay olduğunu söyledi.

CNN'de bugün yayınlanacak New Day programında Chris Cuomo'nun sorularını yanıtlayan Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarının "büyük bir olay" olduğunu ve bu boyutta bir silah kullanımı söz konusuysa bunun kaygı verici olduğunu belirtti.

Yetkililerin "halihazırda bilgi toplamakta" olduğunun altını çizen Obama, "gördüklerimiz bunun büyük kaygı yaratacak çok büyük bir olay olduğuna işaret ediyor. Çok can sıkıcı" dedi.

ESAD'DAN İŞBİRLİĞİ BEKLEMİYORUZ

Washington'ın Birleşmiş Milletler'i daha etkili bir eylemde bulunmaya teşvik ettiğini ve Suriye hükümetine kimyasal silah iddialarının araştırılması için çağrı yaptığını ancak geçmişte yaşananlar göz önüne alındığında Suriye lideri Beşar Esad'dan işbirliği beklemediklerini söyleyen Obama, kırmızı çizgileriyle ilgili bir soruya da "Suriye'de son yaşanan olay ABD'nin göz atması gereken bir durumdur" dedi.

Obama geçmişte Suriye'de kimyasal silah kullanımının ABD'nin müdahalesi için bir kırmızı çizgi olacağını söylemişti.

SÜRE DARALIYOR

Cuomo'nun "Mısır ve Suriye konusunda önemli kararlar almak için ABD'nin önündeki zaman daralıyor mu?" sorusuna ise Obama tek kelimeyle "Evet" diye yanıt verdi. ABD Başkanı, bu meselelerle ilgili hareket etmeden önce bedellerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Obama, ABD'nin Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgeleri için "vazgeçilmez bir ülke" olduğunu vurgulayarak, "Uzun vadede ulusal çıkarlarımızın ne olacağını stratejik olarak düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Obama özellikle Mısır konusunda, "ABD'nin değerlerine aykırı eylemlere yardım ve yataklık ediyor gibi görünmemek için dikkatli olmaları gerektiğini" ifade etti.




SURİYE'DEKİ KİMYASAL KATLİAMIN GÖRÜNTÜSÜ

Esad'ın yaptığı katliamdan dehşete düşüren video görüntüleri geliyor. İşte ilk anlarda kayda alınan görüntüler (TIKLA / İZLE)

SARİN GAZI NEDİR?


Ne kokusu var ne de rengi. Bu yüzden hissedilmiyor. Bir damlası bile ölümlere yolaçıyor. Ölüm 10 dakikada geliyor.  (SARİN GAZI DEVAMI İÇİN TIKLAYIN)

sarin-gazi-nedir.jpg