BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Obama'dan eşcinsel evliliklerine destek

Eşcinsel evlilikleri konusundaki tutumunu açıklaması için baskı altında olan ABD Başkanı Barack Obama, bu tür evliliklere destek verdiğini söyledi ve görevdeyken bunu yapan ilk Amerikan Başkanı oldu.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, bu konudaki aylar süren sessizliğinin ardından eşcinsel çiftlerin evlenmesine destek verdiğini söyledi.

Böylece Obama, görevdeyken eşcinsel evlilikleri destekleyen ilk Amerikan başkanı oldu.

Gelecek Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Obama'nın rakibi olacak Cumhuriyetçi Partili başkan adayı Mitt Romney ise, Obama'nın bu açıklamasının hemen ardından eşcinsel evliliklerine karşı olduğunu duyurdu.

Son günlerde Başkan Yardımcısı Joe Biden ve bakan Arne Duncan da eşcinsel evliliklerine destek verdiklerini açıklamıştı.

Gallup'un yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, Amerikan halkının yüzde 50'si eşcinsel evliliğin yasallaşmasına destek veriyor.

Obama bu konudaki tutumunu açıklaması yönünde giderek artan baskının ardından, ABC televizyonunda bir söyleşi yaptı.

'Eşit hakları savundum'

Obama, "Bu noktada, çıkıp eşcinsel çiftlerin evlenebilmesi gerektiğini düşündüğümü söylemem benim için önemli" dedi.

Barack Obama ayrıca, yönetiminin eşcinsel Amerikalıların haklarının arttırılmasına bağlı olduğunu belirtti.

Obama, "Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin daha eşit haklar elde edilmesini savundum. Eşcinsel evliliği konusunda tereddüt ettim. Çünkü yasal birlikteliğin yeterli olduğunu düşünüyordum" dedi.

Obama, kendi ekibindeki eşcinsellerin birbirine bağlı, tek eşli ilişkiler içinde olduğunu gördükten sonra bu görüşünü değiştirdiğini vurguladı.

Amerikan Başkanı kendi ailesiyle yaptığı tartışmaların da bu konudaki görüşlerinde yaşanan 'evrime' katkıda bulunduğunu belirtti.