BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  DÜNYA

Obama: Netenyahu tam bir baş belası

Amerikalı tecrübeli gazeteciler Mark Halperin ve John Heilmann’ın kaleme aldığı "Double Down" isimli kitapta, ABD Başkanı Barack Obama’nın...

Abone ol

Amerikalı tecrübeli gazeteciler Mark Halperin ve John Heilmann’ın kaleme aldığı "Double Down" isimli kitapta, ABD Başkanı Barack Obama’nın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya "tam bir baş belası" dediği ileri sürüldü.
Kitapta, Obama’nın bu ifadeyi, 2012’de İsrail’e yapacağı ziyaretten 6 ay önce, danışmanları ile yaptığı toplantıda sarf ettiği belirtildi. 2012’deki başkanlık seçimlerinin anlatıldığı 499 sayfalık kitaba göre; Obama, 30 Eylül’deki toplantıda İsrail ve Filistin konusunda konuşurken, "Hepimiz, Bibi Netanyahu’nun tam bir baş belası olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı. Obama’nın kullandığı ifade İsrail basınında da geniş yer aldı. Ancak İsrail Başbakanlığı’ndan konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.
2011’deki G-20 zirvesi sırasında Obama ve eki Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin açık unutulan mikrofonda Netanyahu aleyhindeki konuşmaları basına yansımıştı. Sarkozy, Netanyahu için, "Ona tahammül edemiyorum. O tam bir yalancı" derken Obama da "Sen bıktın; ben ne yapayım, onunla her gün uğraşmak zorundayım" ifadesini kullanmıştı.
(İHA)