BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin Ankara Başkan adayı ODTÜ'lü mü?

CHP'nin Ankara için adayı kim olacak? Melih Gökçek'in karşısına ana muhalefet partisi kimi çıkartacak?

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK -

Ana muhalefet partisi'nin Büyükşehir Adayları siyaset kulislerinin merak konusu olmaya devam ediyor. CHP'nin 4 dönemin ardından ele geçirmek istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için iki isim öne çıkıyor. Biri hitabeti ile seçmenin ilgisini üzerine topluyor, diğeri ise ODTÜ'lü kimliği ile ön plana çıkıyor.

İşte o isimler ve adaylardan ön plana çıkan ODTÜ'lü kadın milletvekilinin İnternetHaber'e yaptığı özel açıklamalar...

ADAY BELİRLEME KOMİTESİ

Son 4 dönemdir CHP'nin amansız bir yarış verdiği ama kazanamadığı Ankara için de pek çok adayın ismi geçiyor. Kararları ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ‘partinin yetkili organı' dedikleri 5 kişilik bir aday belirleme komitesi verecek.

Aday belirleme komitesinin yapılan anketleri, teşkilatlardan gelen geri bildirimleri, kamuoyunda çıkan yorumları değerlendirdiği  ve Genel Başkan'a rapor ettiği biliniyor. 

MELİH GÖKÇEK'İN KARŞISINA KİM ÇIKACAK?

Peki CHP'nin Ankara için adayı kim olacak? Melih Gökçek'in karşısına ana muhalefet partisi kimi çıkartacak? Bu sorularını yanıtı olan haber, Posta si yazarı Candaş Tolga Işık'tan geldi.

Siyaset kulislerindeki havayı iyi analiz eden Işık, köşesinde o adayın "bir kadın" olma olasılığının çok yüksek olduğunu yazdı ve o ismi de açıkladı.

İşte Işık'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

"CHP'nin Ankara'daki muhtemel adayları arasında iki isim ön plana çıkıyor.

Birincisi, Muharrem İnce. İnce, iyi bir hatip ve zeki bir siyasetçi. Ancak duyduğum o ki belediyecilik konusunda çok hevesli değil.

İşte tam da bu noktada Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının kafasında Ankara için sürpriz bir isim daha var! Kim mi? Ankara milletvekili, iktisatçı ve daha da önemlisi ODTÜ'lü Aylin Nazlıaka.

İNTERNETHABER O İSİMLE KONUŞTU

ODTÜ'lü kimliği ile öne çıkan kadın milletvekili Nazlıaka'ya kulislerdeki iddiaları sorduk. İnternetHaber'den Nesrin Yılmaz'ın sorusuna yanıt veren Aylin Nazlıaka temkinli ancak kendinden emin konuştu:

v201205091118580911014_mp4.jpg"Şu anda kesinleşmiş bir şey yok, bunun için bir süreç gerekiyor. Buna halk ve parti karar verecek. Ama benim genel olarak halktan da partiden de aldığım geri dönüşler çok olumlu. Ben şu anda sokak sokak dolaşıyorum, ekibimizi kurduk, her geçen gün genişleyen gönüllü bir ekiple çalışmalarıma devam ediyorum."

"ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM"

"Ben, bu konuda parti içi prosedüre hiç odaklanmadım, tamamen sahaya yönelmiş durumdayım. Genel Merkez'e bile gitmediğim için bu süreçle ilgili herhangi bir bilgim yok. Anketler nasıl çıkıyor, ne zaman açıklama yapılacak inanın hiç takip etmiyorum. Benim tek hedefim Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ankara'daki yerel seçimlerde iyi bir noktaya taşımak, bunu da yapmak için şu anda elimden geleni yapıyorum."