BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama izlenme rekoru kırdı

Obama'nın, adaylığı kabul konuşmasının 38 milyondan fazla kişi tarafından izlendiği bildirildi.

Abone ol

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Barack Obama'nın, adaylığı kabul konuşmasının 38 milyondan fazla kişi tarafından izlendiği bildirildi.

Televizyon izleme ölçüm araştırmaları yapan Nielsen Medya Araştırma şirketinin açıklamasına göre, Obama'nın, partisinin başkan adaylığını kabulü çerçevesinde, Demokrat Parti'nin Denver'daki ulusal kongresinde bir futbol stadyumunda 80 bin kişiye hitaben yaptığı konuşma, Pekin Olimpiyatlarının açılış töreni ya da bu yılki Oscar ödülleri törenini seyredenlerden daha fazla kişi tarafından izlendi.

Obama'nın konuşmasını televizyonlardan izleyenlerin sayısının, John Kerry'nin ABD Başkanı George Bush karşısında Demokrat Parti'nin adaylığını kabulü konuşmasını izleyenlerin sayısının da yaklaşık iki katı olduğu belirtildi. Kerry'nin konuşmasını izleyenlerin sayısının 20 milyondan fazla olduğu kaydedildi.
Nielsen şirketinin, Amerikan televizyon kanallarından PBC ya da C-SPAN'da Obama'yı izleyenlere yönelik tahminleri olmaması nedeniyle Obama'nın konuşmasını izleyenlerin sayısının 38 milyonu da geçebileceği belirtildi.