BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.433,78
HABER /  MEDYA

O yazar tutuklandı Fuat Avni hesabı sustu

Fuat avni kim sorunun cevabı aranırken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Eski cumhuriyet savcısı Gültekin Avcı'nın Fuat Avni olduğu ileri sürüldü.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgasının ardından ortaya çıkan ve bugüne kadar kim olduğu tespit edilemeyen Fuat Avni hakkında şaşırtan iddia.

Eski cumhuriyet savcısı ve Bugün yazarı Gültekin Avcı tutuklandıktan sonra Fuat Avni hesabından tek bir tweet bile atılmadı.

FUAT AVNİ YOKSA GÜLTEKİN AVCI MI?

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasına ilişkin tutuklanan Eski cumhuriyet savcısı ve avukat Gültekin Avcı'nın Fuat Avni olduğu iddiası sosyal medyayı salladı.

'Cemaat'in istihbarat örgütünün adıdır'

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, 1 yıl önceki Fuat Avni'yle ilgili istihbarat uzmanı Cahit Dilek'in açıklamalarını köşesine taşımıştı. Dilek'in Fuat Avni'nin kim olduğu yönündeki soruya verdiği yanıt şöyle:

"Fuat Avni'nin kim olduğunu soranlar, çok saf olanlar dışında, Fuat Avni'nin bir kişi değil, bir örgüt olduğunu bilmektedirler. Diğer bir ifade ile Fuat Avni, Gülen cemaatinin 'istihbarat örgütü'nün adıdır.

Bu 'örgüt'ün iki kanadı olduğu anlaşılmaktadır. Birinci kanadı AKP içinde derine gömülmüş ve AKP - Cemaat ilişkilerinin en iyi olduğu günlerde de bu günleri düşünerek Gülen cemaatine yakınlığı dışa vurmamış AKP'nin beynine yakın politikacılar ve bürokratlar oluşturmaktadır.

Diğer kanadı ise güvenlik bürokrasisi içinde Gülen cemaatinin en güçlü olduğu dönemlerde dahi kimliklerini dışa vurmayan polis / istihbaratçı / askerler teşkil etmektedir. Fuat Avni örgütün gücünü hâlâ koruduğunu son operasyonu haber vererek ortaya koymuştur...."

21 EYLÜL'DE TUTKLANMIŞTI

Devlet içinden olay iddialar ve bilgiler paylaşan Avni'nin suskunluğu çeşitli spekülasyonlara neden oldu.  Eski savcı Gültekin Avcı'nın 21 Eylül'de tutuklandığı günden beri, Cemaatin operasyon hesabı olarak nitelenen Fuat Avni'nin de 21 Eylül'den bu yana tek bir tweet bile atmaması kafaları karıştırdı.

Fuat Avni isimli hesabın Gültekin Avcı tutuklandıktan sonra hiçbir şey yazmaması akıllara eski savcının Fuat Avni ile irtibatının olabileceği düşüncesini getirdi.

CEMAAT'E YAKIN BUGÜN'DE YAZIYORDU

Cemaat medyası gazetelerinden Bugün'de köşe yazarlığı yapan Avcı, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "terör örgütünü kurma ve yönetme" ve "devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme" suçlarından tutuklanmıştı.

AVCI: FUAT AVNİ GÜVEN TELKİN EDİYOR

Eski savcı Avcı, daha önce yazdığı bir twette "Attığı tweetlere bakılacak olursa, Fuat Avni vatanı satanlarla-hainlerle mücadele içinde. Bir tek yalanının olmaması bile güven telkin ediyor" diye yazarak bu operasyonel hesabı savunmuştu.

ÜNLÜ İSTİHBARATÇILARIN DEFTERİNİ DÜRDÜ

Avcı ayrıca "Fuat Avni'den önce asrın casusu İngiliz MI6 Sovyet Masası Şefi Kim Philby'di. Fuat Avni tüm ünlü istihbaratçıların defterini dürdü" diye yazmıştı.

SON TWEET 21 EYLÜL

screen-shot-2015-10-02-at-3.01.04-pm.png

gültekin.jpg

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklandı.

Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015'te düzenlenen ikinci operasyonda, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden, 17'si tutuklandı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine, 5 Nisan 2015'te başlatılan üçüncü operasyonda aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 19 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında yapılan 3 ayrı operasyonda yakalanan şüphelilerden 47'si halen tutuklu bulunurken, eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı ile 7 emniyet personeli de 18 Eylül'de gözaltına alındı.