BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O ülkeyi prezervatif endişesi sardı

Venezuela'daki prezervatif sıkıntısı Başbakan Modura'nın ricasına rağmen çözülemedi. Bir kutu prezervatif 1867 lirayı çıktı.

Abone ol

Venezuela'da bir kutu prezervatifin 755.00 dolara yani 1867 Türk Lirası'na çıkması ülkede endişe yarattı. Çünkü bir kutu prezervatif alabilmesi için vatandaşın aylık gelirinin yüzde 85'ini buna vermesi gerekiyor...

Başbakan Nicolas Modura geçtiğimiz sene Venezuela'daki prezervatif üreten bir şirketten üretimi hızlandırmasını istemiş fakat şirket hem ülkenin ihtiyacını karşılayamamış hem de üretim kalitesini istenilen seviyeye ulaştıramamış.

Venezuela'daki prezervatif sıkıntısına dair Hande Atay Alam'ın CNN Türk'te yer alan yazısı şöyle:

YOKLUK TEDİRGİN EDİYOR

Petrolün fiyatı düşüyor, ama petrol ihraç eden ülkelerde sıkıntılar ve yokluklar gün geçtikçe çoğalıyor.

Ekonomisi petrole bağlı olan ülkelerden bir tanesi de Venezuela. Venezuela'nın gelirinin yüzde 96'sı petrol kaynaklarına dayalı. Bu sıkıntılı dönemde doldurulamayan market rafları, yokluğa alışık olan bu insanları artık eskisinden daha da çok tedirgin ediyor.

BİR KUTU PREZERVATİF ALABİLMEK İÇİN...

Son günlerde Venezuela'da insanlar sadece süt ve ekmek için market sıralarında beklemiyor. Özel hayatları etkileyen çok daha önemli bir durum var. Bu da bir kutu prezervatifin 4,760 Bolivar yani 755.00 dolar olmuş olması. Yani 1867 Türk Lirası. İşte bu durum bir çok Venezuelalıyı fazlasıyla endişelendiriyor. Çünkü bir kutu prezervatif alabilmesi için vatandaşın aylık gelirinin yüzde 85'ini buna vermesi gerekiyor. Dünya bankasının yaptığı araştırmaya göre Venezuela genç hamilelikte 21 Latin Amerika ülkelesi arasında 5. sırada yer alıyor.

Son iki haftadır Caracas’daki eczaneler hiç erzak gelmemesinden şikayetçi. Venezuela’nın genç hamilelikte ilk sıraya gelmesi bu gidişle an meselesi. Sadece hamilelik değil HIV gibi seks yoluyla bulaşabilecek hastalıklarında yayılmasından oldukça endişeli.

BAŞBAKAN'DAN PREZERVATİF RİCASI

Başbakan Nicolas Modura geçtiğimiz sene Venezuela'daki prezervatif üreten bir şirketten üretimi hızlandırmasını istemiş fakat şirket hem ülkenin ihtiyacını karşılayamamış hem de üretim kalitesini istenilen seviyeye ulaştıramamış.

Yokluk, Venezuela halkının endişelerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Ama petrolün doğum kontrolünü bile etkiliyor olması bardağı taşıran son damla olmuş.