BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

O tır El Nusra'ya mı gidiyordu?

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir tır için yapılan ihbar Türkiye'yi ayağa kaldırdı. İddiaya göre tırın içinde silah ve mühimmat var.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin durdurduğu bir yardım tırında silah ve mühimmat bulunduğu iddia ediliyordu. Savcının arama yapılmasına izin vermediği tır nereye gidiyordu, içinde ne vardı? 

CHP Hatay milletvekili Hasan Akgöl İnternethaber'e anlattı:


ŞU AN TIRIN NEREDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL


"Kolluk kuvvetlerinin incelemesi sonucu bir tırda silah olduğu tespit ediliyor ve bunun üzerine Adana'dan Özel Yetkili Mahkeme Savcısı, Kırıkhan Savcısı ile beraber olay yerine geliyor. Fakar oradaki kolluk kuvvetlerine gelen yazılı bir talimat sebebiyle savcılar tırda arama yapamıyorlar. Bununla ilgili tutanak tutuluyor ve tır güzergahına devam ediyor. Şu an tırın nerede olduğu kimse tarafından bilinmiyor. Burada önemli olan şu; tırda silah var ve bu silahların olduğuna yönelik ihbar alınmasına rağmen , aranmasına  savcılık tarafından izin verilmiyor."

TIR EL NUSRA'YA MI GİDİYORDU?

"Biz de tır içerisinde MİT elemanı olduğuna yönelik duyumlar aldık. Ne derece doğru olduğunu bilmiyoruz. Bu tır İHH'ye ait bir tır değil, bunu biliyoruz. El Nusra'ya gittiği ile ilgili duyumlar da geliyor ama bunlar varsayım, elimizde kesin bir bilgi yok."

BİZ BUNU İKİ YILDIR SÖYLÜYORUZ

"Tekrar ediyorum, burada önemli olan, tırın aranmasına neden savcılık tarafında izin verilmediği. Zaten ne amaçla gittiği, nereye gittiği açıkça belli. Biz bunu 2.5 senedir söylüyoruz, Türkiye üzerinden silah sevkiyatı yapılıyor diyoruz."