BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O şahsı ikna eden milletvekili konuştu

TBMM Dikmen Kapısı’nda otomobilin içinde başına silah dayayarak intihar etmek isteyen Ömer Faruk B.’yi ikna eden AK Parti Manisa Milletvekil...

Abone ol

TBMM Dikmen Kapısı’nda otomobilin içinde başına silah dayayarak intihar etmek isteyen Ömer Faruk B.’yi ikna eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Gittim vatandaşa selam verdim, sıkıntısını sordum. Yaklaşık 25 dakika konuştum, sıkıntılarını dinledim" dedi.
TBMM girişinde yaşanan intihar girişimi ile ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılmak üzere erken geldiğini belirterek, ”Meclis’e girerken polisin güvenlik önlemini aldığın gördüm. Polise ne var diye sorduğumda, polisler intihar girişimi olduğunu söylediler. Polisler ‘Vekilim bir yardımcı olabilir misiniz, ikna edebilirsiniz belki vatandaşı. Silahını alıp vatandaşın hayatını kurtaralım’ dediler” şeklinde konuştu.
İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını anlatan Aydemir, “Gittim vatandaşa selam verdim, sıkıntısını sordum. Yaklaşık 25 dakika konuştum, sıkıntılarını dinledim. Vatandaşın ifadesine göre mağdur olmuş, dolandırılmış. Başbakan’ı çok sevdiğini, Başbakan’a çok güvendiğini, kendisine yardımcı olabileceğini düşündüğü için Meclis’in önüne gelmiş. Bende kendisine intiharın çare olmadığını anlattım. Çoluğu çocuğu var, eşi var. Her mağdur olanın intihar girişiminde bulunmayacağını, kendisinin bir imtihana tabi tutulduğunu söyledim. Silahı kafasındaydı, ‘Silahı bırak şu tehlikeden uzaklaşalım’ dedim. Silahını indirdi, arabanın camını açtı ve kendisiyle öyle konuştum, sonra silahını polise teslim etti” diye konuştu.
“Bana silahı çekeceği yönünde bir şey aklıma gelmedi” diyen Aydemir, “Vatandaşı nasıl ikna edeceğimi düşündüm hep, kendimle alakalı bana silahı çekeceği yönünde aklıma bir şey gelmedi. Hatta polis ‘çelik yelek verelim’ dedi, ben gerek yok dedim. Yelek olduğu zaman belki o strese girerdim” dedi.
(İHA)