BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İşte tayfundan öncesi ve sonrası

Filipinler’de binlerce kişinin ölümüne yol açan Haiyan Tayfunu öncesinde ve sonrasında çekilen uydu fotoğrafları, felaketin yol açtığı yıkım...

Abone ol

Filipinler’de binlerce kişinin ölümüne yol açan Haiyan Tayfunu öncesinde ve sonrasında çekilen uydu fotoğrafları, felaketin yol açtığı yıkımın büyüklüğünü gözler önüne serdi.
Tayfundan en çok etkilenen, Leyte Adası’nda yer alan 220 bin nüfuslu Tacloban kenti oldu. Felaketten önce, etrafı yemyeşil parklarla çevrili rengarenk evleriyle hayat dolu bir görünümü olan Tacloban’ın tayfun sonrası çekilen uydu fotoğraflarında, gri renkli, çorak bir araziye döndüğü görülüyor.
Filipinler’de Yolanda Tayfunu olarak bilinen felaket, resmi rakamlara göre bin 774 kişinin ölümüne neden oldu. Bu rakamın artmasından endişe ediliyor. Resmi olmayan rakamlara göre ölü sayısı ise en az 10 bin kişi. Şehrin caddeleri, felakette hayatını kaybedenlerin çürüyen cesetleriyle kaplanmış durumda. Şehirdeki binaların çoğu yıkıldı ya da oturulmayacak hale geldi. Uydu fotoğraflarında, şehirdeki yeşil alanların, kahverengi renge büründüğü açıkça görülüyor.
(İHA)