BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

O polislere dava açmaya hazırlanıyor

Muğla'daki Gezi Parkı eyleminde polis tarafından hastanelik edildiğini ididia eden Ozan Bolca dava açmaya hazırlanıyor

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi’ndeki Taksim Gezi Parkı direnişine destek eyleminde, polis tarafından dövüldüğünü öne süren butik işletmecisi, 32 yaşındaki Ozan Bolca, yaşadıkları nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu ve sakat kalma riski bulunduğunu belirterek, sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

37017_55051_21062013120240_3.jpg

Taksim Gezi Parkı Direnişi’ne destek için geçen 1 Haziran’da Bodrum Belediye Meydanı’nda eylem düzenlendi. Meydanda toplanan yaklaşık 8 bin kişi, Cevat Şakir Caddesi’ndeki AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis, parti binası yakınında grubu durdurup, dağılmaları çağrısında bulundu. Grubun taş atıp, yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, biber gazı sıkıp, coplu müdahale ederek grubu dağıttı. Çıkan olaylar sırasında 50 kişi gözaltına alındı, haklarında 'Polise mukavemet' suçundan dava açıldı. Çıkan olaylar sırasında İzmirli butik işletmecisi Ozan Bolca, polisler tarafından dövüldü. Bolca’ya Bodrum Devlet Hastanesi’nde 1 günlük işgöremez raporu verildi.

screen-shot-2013-06-21-at-1.56.05-pm.png

BAŞINA TEKME ATILMIŞ

Olayların ardından 16 gün geçmesine rağmen yaşadığı olayları unutamadığını belirten Bolca, şöyle devam etti:

"Demokratik tepkimi göstermek için yürüyüşe katıldım. Kesinlikle polise ya da bir başka yere taş atmadım, kötü slogan ağzımdan çıkmadı. Polisin, gruba müdahale edip, kaçışan gençleri kovaladığını görünce, kenara çekildim. Bu sırada beni yakalayan Çevik Kuvvet polisi, copla 20 kez kadar sırtıma vurdu. Bu sırada polislerden biri dizime; diğeri başıma tekme attı. Ardından beni önce Emniyet Müdürlüğü'ne ardından Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Diz kapağımdaki menisküs bağlarının yırtıldığı tespit edildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un desteğiyle özel bir hastanede ameliyat oldum."

screen-shot-2013-06-21-at-1.55.54-pm.png

"SAKAT KALMA RİSKİM VAR"

Annesi Okşan Bolca ile olaydan hemen sonra cep telefonuyla çektiği sırtındaki cop izlerini gösteren Ozan Bolca, sakat kalma riskim bulunduğunu, bozulan psikolojisinin henüz düzelmediğini, sokağa çıkmaya korkar hale geldiğini anlatırken, "Olay sırasında yaşananlar Mobese kameralarında mevcut. Bakıldığında, kötü hiçbir şey yapmadığım ortaya çıkacak. Sadece demokratik hakkımı kullandım. Avukatım araclığıyla tüm delilleri toplayıp, 'Polise mukavemet' suçundan hakkımda açılan davaya karşılık, beni döven polisler hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.

Devlet memuru olarak 25 yıl görev yaptığını belirten anne Okşan Bolca, hiçbir dönem bu kadar korkmadığını, bu işin peşini bırakmayacaklarını bildirirken, "Oğulum, polise taş atıp, küfür ettiyse cezasını çeksin. Aksi takdirde suçsuz bir insanı öldüresiye dövenler cezalandırılsın" dedi.