BIST 10.276
DOLAR 32,31
EURO 34,86
ALTIN 2.408,37
HABER /  GÜNCEL

O patlama 40 metre çukur açtı

Diyarbakır Lice'de 9 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak sıcak gelişme... Örgüte yardım eden 3 kişi gözaltında.

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde zırhlı personel taşıyıcının parçalanması için amonyum nitratla desteklenmiş yaklaşık 100 kilogram A-4 patlayıcı kullanılmış.

3 KİŞİ YATAKLIKTAN GÖZALTINDA

2'si uzmançavuş 7'si er 9 askerin şehit olmasına yol açan patlamayla ilgili olarak teröristlere yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 3 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürüyor.

40 METRE GENİŞLİĞİNDE 2 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR

Bu arada, terör örgütü PKK'nın döşediği patlayıcının infilak ettirildiği olay bölgesindeki inceleme tamamlandı. İncelemede, patlamanın etkisiyle olay yerinde 40 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde çukur oluştuğu tespit edildi.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILMAMIŞ

İncelemelerde patlamada, amonyum nitratla desteklenmiş yaklaşık 100 kilogram A-4 patlayıcı kullanıldığının tahmin edildiği ve uzaktan kumanda ile patlama yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesiyle Uzmançavuş Salih Akyürek, Uzmançavuş İlhami Hardal, erler Onur Görmez, Emrah Polat, Erdal Oral, Zeynel Direkçi, Murat Çavdar, Mehmet Ali Karaduman ve Miktat Beder şehit olmuştu.

ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI BU HALE GELDİ

[PAGE]

ASKERLER ARAÇTAN SAVRULAN PARÇALARI ARAZİDE ARADI

[PAGE]