BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

O köstebeğin rütbesi belli oldu

Arınç'a suikast iddiasında sır perdesi aralanıyor mu? Bilgi sızdıran ajan asker hakkında detaylar ortaya çıkıyor.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin yakınında yakalanan 2 subay, pastanede bir vekille buluşan 'köstebek albay'ı takip ettiklerini iddia etti

Takvim gazetesi bilgi sızdıran askerin personelin albay olduğunu yazdı. Muhbir ajanı takip iddiasıyla Çukurambar'a gittiğini savunan iki asker burada gözaltına alınmışlardı.

Bülent Arınç'a suikast girişimi iddiasının ardından Genelkurmay'ın "muhbir asker izleniyordu" açıklamasına ilişkin detaylar da ortaya çıkıyor.

MİLLLETVEKİLİ İLE TEMAS İDDİASI

Takvim gazetesi iki askerin, gözaltına alınmadan önce Arınç'ın evinin de bulunduğu Çukurambar'daki Hüdaverdi Pastanesi'nde oturup çay-kahve içtiklerini duyurmuştu.

Bu çerçevede, çok sayıda milletvekilinin oturduğu Çukurambar semtinde oturan bir albayın, milletvekiliyle temas içinde olduğu tespiti yapıldı.

Muhbiri izlemekle görevlendirilen askeri personel, olay günü, yine muhbirin sözkonusu milletvekiliyle buluşacağı bilgisini aldı ve suçüstü yapmak üzere harekete geçti.

Muhbir asker, vekil ile buluşmak için Hüdaverdi Pastanesi'ne gitti. Köstebeği takip eden askerler de pastanede bir masaya oturdu. Ancak iki askeri fark eden köstebek, hemen dışarı çıktı. Askerler de muhbiri izlemek için dışarı çıkınca, polis tarafından gözaltına alındı.