BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

O kız şimdi bayram yaptı

Annesinin sırtında taşıyarak okula götürdüğü 7 yaşındaki engelli kız çocuğu, kendisine hediye edilen akülü araç ile okula gitmeye başladı.

Abone ol

Suphiye ve Mehmet Ender çiftinin doğuştan iki ayağı ve bir kolu olmayan çocukları Merve Ender, eğitimine devam ettiği Göl İlkokuluna, Kahramanmaraş Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan tarafından armağan edilen akülü araba ile gitti. 

Bu yıl eğitime başlayan ve imkansızlık nedeniyle annesinin sırtında taşıyarak okula götürdüğü küçük kız, ilk kez akülü araç kullanmanın heyacanını yaşadı.

Bir hayli mutlu olduğu gözlenen küçük Merve, evinin önünde annesi ile vedalaştıktan sonra okulun yolunu tuttu. Komşularının bakışları arasında yolda ilerleyen Merve'ye arkadaşları hem eşlik hem de zaman zaman yardım etti.  

HAYALİME KAVUŞTUM

Hayaline kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Ender, "Sağ olsun gazeteci amcam haberimi yaptı ve televizyonlar ve gazeteler ilgi gösterdi. Şu an çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hayalime kavuştum. Artık annemin sırtında değil akülü aracıma binerek okuluma gidiyorum" dedi.

Baba Mehmet Ender ise kızının, Anadolu Ajansının (AA) haberi sayesinde hayaline kavuştuğunu anlatarak, başta AA olmak üzere destek olan herkese teşekkür etti.

Kızı için sadece bir akülü araba istediğini hatırlatan Ender, "Türkiye'den ve yurt dışından onlarca insan aradı. Valimize, Kaymakamımıza ve duyarlı Türk halkına şükranlarımı sunuyorum. Merve'nin okuması için elimdeki imkanları seferber etmeye hazırım. Kızım okusun, vatana ve millete hayırlı bir birey olsun" diye konuştu.