BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  GÜNCEL

O ilde 2 canlı bomba yakalandı! Yakalanmamak için...

Muş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda, PKK/KCK terör örgütü üyesi 2 canlı bomba yakalandı. Teröristlerin bombalı eylem gerçekleştirmek için illegal yollarla ülkemize girdikleri anlaşıldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya üye 2 canlı bomba Muş'ta son anda yakalandı. Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı.

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Muş İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde; 4 Haziran 2016 günü PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması (YDG-H) içerisinde faaliyetlerde bulunmak amacıyla ilimizde görevlendirildiği tespit edilen 2 terör örgütü mensubu yakalanmıştır” denildi.

CANLI BOMBA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEKLERDİ

Her iki örgüt mensubunun da Irak’ın kuzeyindeki kamplarda ÖSB (Öz Savunma Birlikleri) ve bomba eğitimi aldıkları belirtilen açıklamada, “Eğitimlerin ardından ülkemize illegal yollardan giriş yaparak sansasyonel tarzda canlı bomba eylemlerinde bulunabilecekleri anlaşılmıştır.

YAKALANMAMAK İÇİN BUNU YAPTILAR

Ayrıca geriye dönük yapılan çalışmalarda, her iki şahsın da yakalanmamak amacıyla anlık kılık-kıyafet değiştirdikleri tespit edilmiştir. Her iki örgüt mensubu da çıkarıldıkları adli mercilerce ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmişlerdir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir” denildi.