BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL

O cinayetlerin sır kapısı aralandı

Adana’da, kayınbabasını ve eşini öldürdükten sonra sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan damadı kayınbiraderlerinin öldürttü...

Abone ol

Adana’da, kayınbabasını ve eşini öldürdükten sonra sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan damadı kayınbiraderlerinin öldürttüğü iddiasıyla, 2’si kayınbirader 4 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, bir böcek ilaçlama şirketinde çalıştığı belirtilen Haydar D. (43), iddiaya göre eşi Tijen D.’nin (34) kendisini aldattığını düşünmeye başladı. Çift, 30 Mayıs 2014 günü hastaneye gideceklerini söyleyip birlikte evden çıktı ancak Tijen D.’den bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine Tijen D.’nin yakınları polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Haydar D. ise saat 21.30’da ailesinin huzurunu bozduğunu düşündüğü kayınbabası Durdu B.’nin (60) Gülpınar Mahallesi 37055 Sokak’taki evini bastı. Kızı Y.İ.’nin gözleri önünde bahçede oturan kayınbabasını tüfekle vuran Haydar D., daha sonra kayınvalidesi Vacide B.’yi hedef aldı ancak yaşlı kadın evin içine kaçıp kapıyı kilitledi. Haydar D., tekmeyle kapıyı kırmaya çalışırken kayınbiraderi Musa B. elinden tüfeği aldı. Zanlı bunun üzerine olay yerinden kaçtı.
Polis, zanlı ve kaybolan eşini bulmak için çalışma başlattığı sırada merkez Sarıçam ilçesinde Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi içinde ormanlık alanda bir kadın cesedinin bulunduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine gittiğinde ölü bulunan kadının Tijen D. olduğunu belirledi. Kadının cenazesi yapılan araştırmadan sonra Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis bir numaralı zanlı olarak kocasını aramaya başladı. Ancak bu kez de gece saat 22.30 sıralarında İstiklal Mahallesi’nde bıçakla öldürülmüş halde bir ceset olduğu ihbarı geldi. Polis olay yerine gittiğinde ölen kişinin eşini ve kayınbabasını öldürdüğü iddiasıyla aranan Haydar D. olduğunu belirledi. Şahsın 5 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edildi. Haydar D.’nin cenazesi de otopsi yapılmak üzere eşinin bulunduğu adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Polis ise Haydar D.’yi öldürmüş olabileceğinden şüphelendiği kayınlarından Musa B. ve Ufuk B.’yi gözaltına aldı.

KAYINBİRADERLER TAZİYE ÇADIRINDA ENİŞTENİN FOTOĞRAFINI DAĞITTI
Kayınbiraderler, olaydan sonra eniştelerinin kendilerini öldürecekleri yönünde duyumlar alması üzerine harekete geçti. Kayınbiraderler taziye çadırında mahallede arkadaşlarına eniştelerinin fotoğraflarını dağıttı. Bu sırada kayınbiraderlerden Ufuk B., eniştesinin İstiklal Mahallesi’ndeki arkadaşı Barış Y.’nin evine gideceğini öğrendi. Bunun üzerine Fethi B. ile Hakan H. isimli mahalleden arkadaşları Ufuk B.’yi mahalleye götürdü. Bu arkadaşlar mahallede evin önüne pusu atarak Haydar D.’nin gelmesini bekledi. Bir süre sonra gelen Haydar D. bıçaklanarak öldürüldü. Şahıslar da otomobil ve motosiklete binerek kaçtı. Polis ihbar üzerin mahalledeki cesedi bularak inceleme yapmaya başladı. Yapılan inceleme sonucunda polis kayınbiraderleri ve olaya karıştığı ileri sürülen iki kişiyi aldı. Bu şahısların bindiği otomobil ve motosikletlerinde kan izlerine rastlandı. Ayrıca yapılan incelemede zanlıların kan izlerini yok etmek için otomobili yıkadığı da belirlendi.

50 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ
Polis olayla ilgili ilk etapta 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis, İstiklal ve Gülpınar Mahallesi’nde yüzlerce kişiyle yüz yüze görüşme yaptı. Buna rağmen gözaltına alınan 2 kayınbirader ve 2 arkadaşı olayla ilgisi olmadıklarını ileri sürdü. Polis bunun üzerine çalışmayı derinleştirerek iki mahalledeki bütün güvenlik kameralarını tek tek inceleyip şahısların söyledikleri saatlerde aynı yerde olup olmadıklarını belirlemeye çalıştı. Ayrıca 5 güvenlik kamerası incelemesinde zanlıların Haydar D.’nin öldürüldüğü sokak etrafında sürekli gezdikleri tespit edildi. Polis zanlıların sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün kayınbiraderleri olayı organize etmek ve cinayete azmettirmek suçlamasıyla, iki arkadaşı da cinayeti gerçekleştirmek suçlamasıyla adliyeye sevk etti. Kayınbiraderler azmettirme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, arkadaşlarının sorgusu devam ediyor.
(İHA)