BIST 10.268
DOLAR 32,28
EURO 34,81
ALTIN 2.411,75
HABER /  GÜNCEL

O bayrağı indirtmeyecektin komutan!

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Lice'de Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili 'Sarı Öküz' hikayesini köşesinde paylaştı.

Abone ol

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı garnizon sahasında göndere çekili bayrağın göstericiler tarafından indirilmesine tepkiler sürüyor. 

Eleştirilerin odağında ise bu kez asker vardı. Askeri alanda bayrağın indirilmesine göz yumulması eleştiri konusu oldu.

Hürriyet si yazarı Yalçın Bayer, emekli bir subayın kendisine gönderdiği bayrak olayıyla bağlantılı bir hikayeyi köşesine taşıdı. İşte o yazı:

KIBRIS ÖRNEĞİ

"LİCE 'de, göstericilerden biri askeri bölgeye girip direğe tırmanarak Türk bayrağını indirdi ve geldiği gibi gitti... Yakın geçmişte Kıbrıs'ta, bir Rum genci aşka gelip Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanırken nöbetçi asker tarafından vuruldu, bayrağı indiremedi.

SARI ÖKÜZ'Ü VERMEYECEKTİK

Bu durumlarda, 'Sarı Öküz' hikâyesini hatırlamakta fayda var: Rivayet muhtelif, köye dayanan eşkıya, köyün albenili san öküzünü haraç olarak istemiş, herkes verelim kurtulalım derken, yaşlı, güngörmüş olanı, san öküzü vermeyin, verirseniz arkası gelir, kurtulamazsınız demiş; ancak dinlememişler ve sarı öküz gitmiş...
Zamanla, eşkıya azıtmış, istedikçe almış, sonunda verecek bir şey kalmayınca köylüler, ihtiyar haklıymış, san öküzü vermeyecektik demişler, ama iş işten geçmiş!...

Kıbrıs'ta, bir daha bayrağı indirmek için direğe çıkan olmadı, Licc'de, askeri birlikten bayrağı indirdiler, arkası nasıl gelir bilinmez.
Bayrağın neyi temsil ettiğini anlatmaya gerek yok, bayrağın nasıl korunacağını da o birliğin komutanına öğretecek halimiz yok, en iyisini komutan bilir, bilmesi gerekir. Ama bir şeyi hatırlatma zorunluluğu var, 'o bayrağı indirtmeyecektin' komutan! (Emekli bir subaydan)

BAŞBAKAN ERDOĞAN : KOMUTAN DA HESABINI VERİR
Başbakan Erdoğan'dan Türk bayrağının indirilmesine çok sert tepki geldi. Erdoğan '“Orada görevli olan askerdi, komutandı... Bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir” dedi (TIKLA OKU)
erdoğandan-bayrak-indirme-tepkisi.jpg
BAYRAK İNDİRMEDE GÖZLER O KOMUTANDA

Başbakan Erdoğan'ın 'O komutanda hesabının verir" sözleriyle birlikte gözler Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri'nin komutanına döndü. (
TIKLA OKU)
bayrak-indirmede-gözler-o-komutanda.jpg

ÖCALAN'DAN BAYRAK İNDİRME AÇIKLAMASI
Kandil'in 'bayrak indirme' tahriğine İmralı'dan gelen uyarı dikkat çekici oldu. (TIKLA OKU)
abdullah-öcalan-bayrak-indirme-açiklamasi.jpg

TSK'DAN BAYRAK İNDİRME AÇIKLAMASI!
NİYE MÜDAHALE EDİLMEDİ?

Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün gelen açıklamada önemli bir vurgu vardı. TSK AÇIKLAMASININ TAM METNİ (TIKLA)