BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O ayakkabıya 10 bin dolar verildi

Gazetecinin Bush'un suratına fırlattığı ayakkabı daha şimdiden alıcı buldu.

Abone ol Dün Irak'a gelen ABD Başkanı George W.Bush'a bir gazeteci tarafından fırlatılan ayakkabının, 10 bin dolara alıcı bulduğu belirtildi.
Bush'un, Irak Başbakanı Maliki ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında El Bağdadiye televizyonu adına görev yapan Muntasır el-Zeydi isimli Iraklı gazetecinin Amerikan başkanına fırlattığı bir çift ayakkabının, ismi gizli tutulan bir başka Iraklı vatandaş tarafından 10 bin Amerikan doları karşılığında almak istediği bildirildi.

Güvenlik nedeniyle ismi ve kimliği açıklanmayan Iraklının, dün başkent Bağdat'ın en sıkı korunan bölgesi Green Zone'daki protestoda sırasında kullanılan ayakkabıyı almak için televizyon yetkilileri ile görüştüğü, ancak yetkililerin söz konusu kunduranın kendilerinde olmadığı gerekçesi ile olumlu bir yanıt vermediği ileri sürüldü.

Söz konusu ayakkabıyı çocuklarına "onursal miras" olarak devredeceği iddia edilen şahsın, kunduraları cam çerçeve içine yerleştirmeyi planladığı ifade ediliyor.

Bu arada, dünkü "ayakkabılı" protestonun ardından ülkenin güneyindeki Basra'da protestocu gazetecinin serbest bırakılması için gösteri düzenlenirken, başkent Bağdat'taki bazı semtlerde bulunan elektrik direklerine de ayakkabı asıldığı ileri sürüldü.

Muntasır el-Zeydi isimli 29 yaşındaki Iraklı gazeteci, başkanlığının son günleri nedeniyle veda ziyareti için Irak'a gelen ABD Başkanı George W.Bush'un Maliki ile toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatmıştı.

Başta Irak olmak üzere Arap dünyasında bir başka kişinin ya da konuğun üzerine kundura, terlik ve benzeri cisim fırlatmak, "aşağılayıcı" ve "ağır hakaret" niteliği taşıyor.