BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin askeri araca bombalı saldırı

MARDİN Nusaybin ile Şırnak Cizre arasındaki karayolunda askeri araca bombalı tuzak kuruldu. Patlama sonucu 6'sı asker 7 kişi yaralandı.

Abone ol

MARDİN’in Nusaybin İlçesi ile Şırnak'ın Cizre İlçesi karayolu üzerinde bulunan Duruca köyü mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar tarafından menfeze yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda 6 asker ile 1 sivil yaralandı.

Nusaybin’e bağlı Duruca ile Yolbilen köyleri arasındaki İpek Yolu üzerinde bulunan menfeze PKK’lılar tarafından yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneği, saat 16.00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlamanın etkisiyle askeri araçta bulunan 6 asker ile patlama yakınlarında bulunan bir sivil vatandaş yaralandı. Yaralı askerler ve sivil kişi, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İPEK YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan patlamanın medya geldiği yerde seyir halindeki LPG yüklü bir tanker, yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Şans eseri tankerde sıkıntı veya patlama meydana gelmedi. Bombalı saldırı nedeniyle tahrip olan Nusaybin-Cizre istikametindeki uluslararası İpek Yolu trafiğe kapatıldı.