BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  GÜNCEL

Numaralı gözlükler pazara düştü

Güneş gözlüklerinden sonra, numaralı gözlükler de pazara düştü.

Abone ol

Vatandaşlar güneş gözlüklerinden sonra, pazara düşen numaralı yakın gözlüklere de büyük ilgi gösteriyor.
     
Ankara Maltepe Pazarında "okuma gözlüğü" adı altında numaraları yakın gözlükleri 5 ile 15 YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.
     
Pazarda düşük fiyata satılan söz konusu "okuma gözlükleri"nin göz sağlığına etkisi konusunda sorularını yanıtlayan Türk Oftalmoloji (görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen tıp bilim dalı) Derneği Ankara Şube Başkanı ve G.Ü. Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Merih Önol, söz konusu gözlüklerin bir kısmının oldukça kaliteli camlardan yapıldığını ve bunların fiyatlarının diğerlerine göre biraz daha yüksek olduğunu söyledi.
     
Bu gözlüklerin sakıncasının iki gözündeki bozukluğun aynı numaradan olmaması olduğunu belirten Önol, farklı göz numarasına sahip olan ve yine astimatı bulunan hastaların gözlüklerinin optikçiler tarafından yapılması gerektiğine dikkati çekti.
     
BU GÖZLÜKLER AVRUPA’DA DA BİZDEKİ OPTİKÇİLERDE DE SATILIYOR

Bu gözlükler, optikçi (gözlükçü) mağazalarında da satılıyor. Bir optikçiye gidip (Bana 2 numara hazır gözlüklerden verir misiniz?) deyince bunların kaliteli olanlarından çıkarıyor size. Ama diyelim ki siz onu pazardan 15 YTL’ye alıyorsanız onlar size aynı ürünü 45 YTL’ye satıyorlar. Çünkü dükkan kiralarını da üstüne koyuyorlar. Avrupada da bu gözlüklerden satılıyor. Ben Paris’te bir optik mağazasına girdim. Orda çok odaklıyı bile yapmışlar. Yani varilüks denen hem yakın, hem uzağı bir arada gösteren gözlüğü dahi bu şekilde yapmışlar ve 90 avro gibi bir rakama da satıyorlar. Kaliteli ürünler bunlar. Dolayısı ile uygun ve kaliteli bir gözlük alınmışsa kullanılabilir."