BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.518,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Numan Kurtulmuş neden 'evet' diyor?

Referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıklayan Saadet Partisi'nin 'hayır' cephesinin hedefinde olduğu iddia ediliyor.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, belli kesimlerin partilerinin referandumda 'evet' demesinden rahatsız olduğunu açıkladı. Kurtulmuş "Anayasa'yı milletle yapana kadar evet" diyeceklerini sözlerine ekledi.

Numan Kurtulmuş, Samanyolu Haber kanalında canlı yayına katılarak referandum ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin Anayasa değişikliği sürecinde çok net davranarak sürecin başından beri yeni bir anayasanın gerekliğinin altını çizdiğini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"12 Eylül Anayasa'sı değişmeli. Saadet Partisi olarak yeni bir Anayasa konusundaki görüşlerimizi yazılı olarak derlenmiş halde hükümete ve kamuoyuna çok önceden açıkladık. Anayasa değişiklik paketi bizim önerilerimizin çok gerisinde olmasına rağmen demokratikleşme ve özgürlükler anlamında atılan olumlu bir adım olduğu için referandumda 'evet' denmesinden yanayız. Partimize karşı olan bazı kesimler bu 'evet' tutumundan dolayı rahatsız oldular."

"YENİ ANAYASA'YI MİLLETLE YAPANA KADAR EVET"

Numan Kurtulmuş, referandumda oylanacak değişiklik paketinin yetersizliğine dikkat çekerek, "demokratikleşme adına gidecek kilometrelerce yolumuz var bu da o yolun ilk 10–20 adımı, o yüzden bu olumlu adıma sırt çevirip geri dönmek yerine o adımı atmak gerek. 12 Eylül'de 'evet' diyeceğiz. Fakat 13 Eylül'den itibaren milletin katılımıyla yeni bir anayasa yapılması için çalışacağız. Bu süreçte 'yetmez ama evet' dedik, gittiğimiz il gezilerinde de anlatıyoruz neden 'şimdilik evet' dediğimizi. Biz millete şunu diyoruz, 'yeni Anayasa'yı milletle yapana kadar evet' diyeceğiz."