BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

'Nükleerden vazgeçmek çılgınlık!'

Sarkozy, Fransa'nın nükleer enerjiden vazgeçmesini çılgınlık olarak niteledi!

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, nükleer enerji santrallerine olan bağımlılığı düşürmenin ''çılgınlık'' olduğunu söyledi.

Ülkenin güneyindeki Orange kasabasında konuşan Sarkozy, muhalefet partilerinin nükleer enerji bağımlılığının düşürülmesine ilişkin projelerine sert bir şekilde karşı çıktı.

MUHALEFETE SERT CEVAP

Sarkozy, ''Fransız siyasetinde son 65 yıldır sürdürdüğümüz ortak konsensüsü bozarak, ülke sanayisindeki istihdama darbe vurulması riskini alma hakkımız yok'' diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı, daha da ileri giderek, nükleer enerji santrallerinin azaltılmasının ülke için ''felaket'' olacağı uyarısında bulundu.

İKİ PARTİ ANLAŞMAYA VARDI

Gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde işbirliğine gidecek olan Sosyalist ve Yeşiller, nükleere enerji santrallerinin azaltılması konusunda geçen hafta ilke anlaşmasına varmıştı.

Fransa, enerji ihtiyacının yüzde 70'ini nükleer santrallerden karşılıyor. Ülkedeki 55 nükleer enerji santrali faaliyet gösteriyor.

Japonya'daki nükleer kazanın ardından, Fransa'da nükleer enerji santralelerin güvenliği ciddi bir şekilde sorgulanır olmuştu.