BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

NTV, NTV Tarih dergisine itiraz etti!

NTV, NTV Tarih dergisinin bağımsız olarak yeniden basılacak olmasına itiraz etti.

Abone ol

Gezi olayları sonrasında kapatılan NTV Tarih dergisinin bağımsız olarak yeniden ve aynı kadroyla basılacak olmasıyla ilgili habere NTV’den itiraz geldi. NTV’den Radikal’e yapılan açıklamada ‘NTV Tarih’ markasının Doğuş Yayın Grubu’na ait olduğu hatırlatıldı.

Radikal gazetesinde 28 Mart 2014 tarihinde yer alan ‘NTV Tarih’ bağımsız olarak dönüyor’ başlıklı haberde eski NTV Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü, kapatılan derginin bağımsız olarak yeniden basılacağını söyledi. Göncü, derginin Doğuş Yayın Grubu eski CEO’su Cem Aydın’ın büyük ortağı olduğu Stüdyo Yapım tarafından basılacağını, dergi kapatıldıktan sonra ekibin neredeyse tamamının istifa ettiğini ve derginin bu kişilerce çıkarılacağını belirtti.

NTV ise derginin aynı isimle çıkarılamayacağını belirterek habere itiraz etti. NTV’den Radikal’e yapılan açıklamada şöyle denildi:

2013-07-09-1373365488-1694373952.20140331124227.20140401121306.png“Radikal Gazetesinin üçüncü sayfasında yer alan “NTV Tarih Bağımsız Olarak Dönüyor” başlıklı haberde müvekkil şirket tarafından bir dönem yayımlanmış bulunan ve Temmuz 2013 itibariyle yayımına ara verilen ‘NTV Tarih’ dergisinin Haziran 2014’te ‘bağımsız’ bir yayın olarak, Stüdyo Yapım Proje Geliştirme Anonim Şirketi tarafından tekrar okurlarıyla buluşturulacağı iddia edilmektedir. ‘NTV Tarih’, Türk Patent Enstitüsü’nde müvekkil şirket üzerine tescilli marka olup, bu markanın başka bir derginin ismi olarak kullanılması ancak müvekkil şirketin izni ile hukuki anlamda meşru olabilir. ‘NTV Tarih’ markasının kullanılması için müvekkil şirket tarafından Stüdyo Yapım Proje Geliştirme Anonim Şirketi’ne veyahut herhangi bir üçüncü kişi ya da kuruluşa hiçbir suretle izin verilmemiştir. ‘NTV Tarih’ markasının herhangi bir zamanda tekrar kullanılma tasarrufu Doğuş Yayın Grubu AŞ’de saklıdır. ‘NTV Tarih’ isminde bir derginin ‘bağımsız’ bir yayın olarak tekrar yayımlanacağı bilgisi gerçeğe aykırı olup, bu haber ile tüketici yanıltılmaktadır. Böyle bir derginin ‘NTV Tarih’ adı altında , Doğuş Yayın Grubu A.Ş. veya onun rızası dışında, yayımlanması söz konusu değildir. Bu itibarla müvekkil şirkete zarar veren ve tüketiciyi yanıltır nitelikteki gerçeğe aykırı haber için cevap ve düzeltme hakkımızın kullanılması zorunluluğu doğmuştur.”

Yeni kurulacak derginin de yayın yönetmenliğini üstlenecek Gürsel Göncü, Radikal’e verdiği bilgiler arasında derginin adının tam olarak belirlenmediğini de anlatmıştı.