BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.394,51
HABER /  DÜNYA

Norveç'te katliam yapmıştı! Breivik'in ırkçı manifestosu internette satılıyor

NORVEÇ'te 2011'de 77 kişiyi katleden ve Yeni Zelanda saldırganının da ilham aldığını söylediği Anders Behring Breivik'in ırkçı manifestosunun internette satıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Norveç'te 2011'de 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in ‘2083 Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi' başlıklı ırkçı manifestosunun internette satıldığı ortaya çıktı.

Ülkenin en büyük online kitap satış mağazası satıyor

Norveç devlet televizyonu NRK, Breivik'in hapishanede geçen sene yazdığı ırkçı metinlerinden oluşan manifestonun basılarak ülkenin en büyük online kitap satış mağazası olan Adlibris üzerinden satıldığını duyurdu.

"Çok korkunç bir durum"

Skandalın ortaya çıkmasından sonra NRK'ye açıklamada bulunan Adlibris'in Satış Müdürü Sakari Luovio, kitabın kendi mağazalarında satışa sunulmasını "çok korkunç bir durum" olarak nitelendirdi.

Engelleyecek sistemleri yok 

Kitabın yeniden satışa sunulma tehlikesine işaret eden Luovio, "Bu kitabın bir daha dolaşıma sokulmayacağını garanti edemiyoruz. Şu anda bu tür yayınları anında engelleyecek bir sistemimiz yok" ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda ile yine gündeme gelmişti

Breivik, Temmuz 2011'de başkent Oslo'da ve Norveç'e bağlı Utoya Adası'ndaki gençlik kampına düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi öldürmüş, 242 kişiyi yaralamıştı. Breivik, Norveç'te en yüksek ceza olan 21 yıla mahkûm edilmişti.

Breivik'ten ilham aldığını belirtmişti

Breivik'in adı son olarak Yeni Zelanda'daki cami saldırılarıyla bir kez daha gündeme gelmişti. Christchurch'teki saldırıların faili olan Brenton Tarrant da benzer ırkçı bir manifesto yazmış ve Breivik'ten ilham aldığını belirtmişti.