BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Norveç saldırısında bu Türk kızı kayıp!

Norveç'in başkenti Oslo'da 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda, bir Türk'ün de kayıp olduğu öğrenildi.

Abone ol

Norveç'in başkenti Oslo'da 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda, bir Türk'ün de kayıp olduğu ortaya çıktı.

Norveç'te başkent Oslo yakınlarındaki Utoya adasında İşçi Partisinin gençlik kampına düzenlenen silahlı saldırıda bir Türk kızının da kayıp olduğu tahmin ediliyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugün Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği ile temasa geçen bir anne Norveç vatandaşı olan kızından haber alamadığını, kızının da o kampta bulunabileceğini aktardı.

Gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği yetkililerinin Norveç makamları ile temasa geçmeleri üzerine, genç kıza ilişkin aramaların sürdüğü belirtiliyor.

NORVEÇ HALKINDA TERÖR ŞAŞKINLIĞI

Terörün giremez sanıldığı dünyanın en güvenli ülkesi Norveç'te halk, dün başkent Oslo ve iktidardaki İşçi Partisi'nin gençlik kolları toplantısının yapıldığı adada 92 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı üzerine kara kara düşünüyor.

4,8 milyon nüfuslu ülkede II. Dünya Savaşı'ndan beri başkent Oslo'da hükümet binası ve kuzeybatıda İşçi Partisi'nin gençlik kolları kampını yok eden terör saldırısı üzerine Norveç halkı endişeli günler geçiriyor.

Oslo'da polis kordonu önünde yıkılan hükümet binalarına bakmaya çalışan Beate Karlsen (38), "Akıl alır gibi değil. İnanamıyorum. Norveç, dünyada en emniyetli barış içinde yaşayan ülkeydi. Artık sandığımız gibi değil" dedi.

Oslolu Marit Saxeide (39), "Norveç halkının yüzde 99'i bunun Müslümanların işi olduğunu sandı. Ama öyle değil. Nasıl eğitimli bir kişi böyle bir saldırıyı yaptı bilmiyorum" diye konuştu.

Norveç polisi 32 yaşında organik tarım işiyle uğraşan bir kişiyi iki büyük terör saldırısının sorumlusu olarak tutuklamış bulunuyor.