BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.411,61
HABER /  GÜNCEL

Nişanyan'dan protestoya s.ke s.ke çıkışı!

Sevan Nişanyan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde katıldığı bir sempozyumda bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Abone ol

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde üç gündür devam eden 1. Teoloji Sempozyumu’nun final gününde, ilahiyatçı Edip Yüksel ile birlikte konuşma yapacak olan yazar Sevan Nişanyan, feminist ve LGBT grupları tarafından protesto edildi.

Kuran’ın Kültürel ve Terminolojik Kaynakları’ başlıklı konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Sevan Nişanyan, Nazi askeri üniforması giymiş bir grubun üzerinde ‘I Love Sevan’ yazılı bir pankartıyla karşılaştı.

SEVAN DIŞARI...

Hemen ardından feministlerin ıslıklarıyla protesto edilen yazara karşı salonun bir kısmından ‘Sevan dışarı’ sloganları yükseldi. Salonda yaşanan arbedenin ardından protestocu gruplar kürsüyü işgal ederken, konuşma yapamayan yazar tepkiler nedeniyle salondan ayrılmayacağını dile getirdi.

ODTÜ'YE S.KE S.KE GELİRİM

Nişanyan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri süren protestoculara Nişanyan, "Siz beni tehdit ederseniz ben de size 'ODTÜ'ye s.ke s.ke gelirim' derim" diye konuştu.

BU ZEVZEKLERE İZİN VERMEYİN

Tepki üzerine Nişanyan, "Bu zevzeklerin konuşmasına bu noktadan itibaren izin vermememiz gerekiyor. (...) Bugünkü toplantının konusu kadın hakları değildir. Kadın hakları konusunda başka ortamda memnuniyetle konuşurum. Söyleyecek çok fazla şeyim var" diye konuştu.