BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aygün için suç duyurusu

Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusu kampanyası başlattı.

Abone ol

EMŞAV, polise eşya benzetmesi yapan sözlerinin 'eşek' olarak anlaşılması üzerine ise “Eşek demedim, eşya dedim. Eşek işimize yarıyor.” diyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün için suç duyurusu kampanyası başlattı.

Vakfın internet sitesinden yapılan duyuruda, “EMŞAV olarak 31 Ocak 2013 tarihinde CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün değerli emniyet mensuplarımızı hedef alan hakaretlerini kınıyoruz. Söz konusu eylemin tüm meslektaşlarımızı hedef alacak şekilde işlenmiş olması nedeniyle her bir polisin ayrı ayrı şikâyet hakkı vardır. Kampanyamıza katılacak meslektaşlarımızın yayınlayacağımız örnek matbu dilekçe örneği ile cumhuriyet başsavcılığına başvurmaları gerekmektedir.” denildi.

Duyuruda, EMŞAV’ın geçen hafta cuma günü cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu da hatırlatıldı. İnternet sitesinde ayrıca hakaret suçu kapsamında cumhuriyet savcılığına verilecek dilekçe örneği ile manevi tazminat talebi ile nöbetçi sulh ceza Mahkemesine verilecek dilekçe örneğine de yer veriliyor.

EMŞAV Başkanı Abbas Gündüz, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Gücünü milletimizden ve yüzlerce şehidi ve gazisinden alan şanlı polis teşkilatımıza saldırmak, aşağılamaya çalışmak ya da hakaret etmek kimsenin haddi değildir, harcına da değildir. Bu yola tevessül edeler sıfatı ne olursa olsun her şeyden önce aziz milletimizin vicdanında cezalandırılacaktır.” dedi.

Aygün’ün sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Gündüz, “Unvanında vekil yazan bu şahıs kimin vekilidir? Kime hizmet etmektedir? Milletvekilliği ile bağdaşmayan söylem ve davranış içerisinde bulunan bu şahsa TBMM 'dur' demeyecek midir? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ya da parti yönetiminin konuyla ilgili açıklama yapmamış olması da manidardır. Aygün’ü kınıyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.