BIST 10.657
DOLAR 32,10
EURO 34,90
ALTIN 2.428,15
HABER /  GÜNCEL

Nijeryalı Hristiyanlar yetersiz güvenlikten şikayetçi

Nijerya'da kiliseleri hedef alan bombalı saldırıların ertesinde toplumlar arası gerginlik giderek tırmanıyor. Kilise liderleri, güvenlik güçleri yetersiz kalıyorsa, kendi kendilerini savunmaktan başka çareleri kalmayacağını söylüyor.

Abone ol

Nijerya'da kilise liderleri, eğer güvenlik güçleri koruma sağlayamıyorsa, kendi kendilerini savunacaklarını söylüyorlar.

Nijerya Hristiyan Birliği Başkanı Ayo Oritsejafor, intikam çağrısında bulunmadığını, ama Hristiyanların kendilerini ellerinden gelen her türlü biçimde korumasını istediğini söyledi.

Oritsejafor, "Kiliselerimize ve üyelerimize yönelik saldırıların sürmesi halinde Birliğimizin, buna uygun bir cevap vermek dışında çaresi kalmayacak" diye konuştu.

Nijerya'da İslamcı Boko Haram örgütünün ülke çapında kiliselere düzenlediği bir dizi saldırı ertesinde toplumlar arası gerginlik tırmanıyor.

Saldırılar neticesinde yaklaşık 40 kişi hayatını kaybederken, Nijerya'nın kuzeydoğusunda yer alan Damaturu kentindeki çatışmalar nedeniyle 90 bin kişi evini terkederek güvenli bölgelere kaçtı.

Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan dini liderlerle bir araya gelerek sükunet çağrısında bulunuyor.

Nijerya'da Noel günü kiliselere yönelik peşpeşe bombalı saldırılar meydana geldi.

Başkent Abuja yakınlarındaki bir Katolik kilisesinde meydana gelen patlamada 27 kişi öldü, çok sayıda insan yaralandı.

Madalla'daki Sen Theresa kilisesinde, Katoliklerin Noel ayini için toplandıkları sırada meydana gelen patlamada kilise büyük hasar gördü.

Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ülkenin merkezindeki Jos kentindeki bir kilisede de patlama oldu, çıkan silahlı çatışmada bir polisin öldüğü öğrenildi.

Adı, "Batı eğitimi haramdır" anlamına gelen 'Boko Haram' örgütü, bugüne değin genellikle güvenlik güçlerini ve devlet kurumlarını hedef alan saldırılar düzenliyordu.

Ağustos ayında başkent Abuja'daki Birleşmiş Milletler karargahına yönelik, 20'yi aşkın insanın ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısını da bu örgüt gerçekleştrimişti.

2010'daki Noel arifesinde de Jos kentinde bir dizi bombalı saldırı düzenlenmiş ve bu eylemlerin sorumluluğunu da 'Boko Haram' üstlenmişti.