BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,96
HABER /  DÜNYA

Nijeryada kanlı çatışma!

Nijerya'da Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki kanlı çatışmalarda çok sayıda gösterici öldü!

Abone ol

Nijerya'nın kuzeyindeki Bauchi Şehri'nde, Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında meydana gelen çatışmalarda 10 kişinin öldüğü ve 40'tan fazla insanın da yaralandığı bildirildi.

Kızılhaç yetkilileri, Nijerya'nın kuzeyinde yer alan Bauchi'de, Kuran-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığı iddiaları üzerine Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında çatışmalar meydana geldiği ve çıkan olaylarda 10 kişinin öldüğünü ve 40'tan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Çatışmaların, Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle hafta sonu Nijerya'da çıkan olaylarla bir ilgisinin olmadığını belirten Kızılhaç'ın Afet Yönetim Ulusal Sorumlusu Adronicus Adeyemo, "Olaylar, bir bayan öğretmenin Müslüman bir kız öğrencinin sınıfta okuduğu dini kitabı elinden alarak, saygısızlık yaptığı iddiaları üzerine (yerel saat ile) 10.00 gibi Çok Amaçlı Hükümet Lisesi'nde başladı.

Daha sonra olayların şehre yayılması ile çıkan çatışmalarda 6'sı yanarak toplam 10 kişi öldü. Çoğu palayla olmak üzere 40'tan fazla insan da yaralandı" dedi. Tanıklar da, Kuran-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığı iddiaları üzerine öğrencilerin öğretmeni dövdüğünü ve sonra olayların hızla şehre yayıldığını anlattı.