BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'da kaçırılan mürettebattan Bilecikli Gökhan Burhan'dan iyi haber var

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Nijerya açıklarında kaçırılan M/VMozart adlı Türk konteynır gemisinde korsanlar tarafından rehin alınan 15 mürettebattan biri olan Pazaryerili Gökhan Burhan'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğu söyledi.

Abone ol

Uluslararası denizcilik otoritelerinin dikkatini Gine Körfezi’ne çeken kanlı saldırının ardından gemi kaptanıyla birlikte toplam 15 Türkü fidye için kaçıran deniz haydutları, 5’inci gün şirketle irtibata geçti. Türk kamuoyunun da heyecanlı takip ettiği olayın üzerinden 5 gün geçtikten sonra kurulan irtibat deniz haydutlarının genel davranış biçimi olarak yorumlandı.

İngiltere merkezli uluslararası Borealis Denizcilik’in işletmesindeki M/V Mozart’ın mürettebatı için şirketin Almanya-Hamburg ofisini aradıkları öğrenilen deniz haydutlarının, tüm mürettebatın isimlerini söylediği ve hepsinin iyi olduğuna dair kanıt sundukları öğrenildi.

Bilecikli Gökhan Burhan'dan iyi haber var
Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, Nijerya uyruklu silahlı korsanlar tarafından rehin alınan 15 mürettebattan biri Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde oturan 37 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Gökhan Burhan idi. Günlerce Pazaryeri'nde yaşayan eşi çocukları ve ailesi gelecek mutlu bir haber bekliyordu. Bu mutlu haberi Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin verirken, "Gökhan kardeşimizden güzel haberler aldık hepsi iyilermiş. Allah’a şükürler olsun. En kısa zamanda Sağ Salim ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz" dedi.

Neler yaşanmıştı?
Türk mürettebatlı, Liberya bandralı Mozart isimli gemi, 23 Ocak’ta Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı. Lagos’dan Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15’i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu İsmailov ise öldürülmüştü.