BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nİjerya'da cami ateşe verildi

Dini çatışmaların giderek yayıldığı Nijerya'da Hıristiyanlara yönelik saldırıların ardından, bir caminin ateşe verildiği bildiriliyor.

Abone ol

Hıristiyanlarla Müslümanlar arası dini çatışmaların yaygınlaştığı Nijerya'da bir caminin ve İslami bir okulun ateşe verildiği bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Benin kentinde düzenlendiği bildirilen saldırının ardından Müslümanlar evlerini terk ederek ülkenin kuzeyine doğru kaçmaya başladı.

Nijerya'da son haftalarda, özellikle Hıristiyanları hedefleyen saldırılarda da 52 kişi öldürülmüştü.

Kızılhaç yerinden edilen ve karakollara ile kışlalara sığınan kişileri kayıt altına almaya başladı.

Nijerya'nın Nobel Barış ödüllü şair ve yazarı Wole Soyinka, BBC'ye verdiği demeçte ülkenin bir iç savaşa doğru sürüklendiğini söyledi.

Kızılhaç yetkilileri, Benin'deki şiddet olaylarında şimdiye kadar beş kişinin öldüğünü ve değişik yerlerde 10 binden fazla kişinin yerinden olduğunu tespit ettiklerini belirttiler.

Dini çatışmaların yayıldığı ülkede,akaryakıt fiyatlarındaki artış ve devlet sübvansiyonlarının kaldırılmasını protesto gösterileri de şiddet olaylarına yol açıyor.

Edo eyaletindeki Benin'de dün akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto gösterileri sırasında da bir Müslümanlara yönelik saldırılar düzenlenmişti.

Nijerya'nın kuzeyindeki en büyük kent olan Kano'da, akaryakıt fiyatlarındaki büyük artışı protesto için ülke çapında yapılan genel grevin ilk gününde göstericilerle polis arasında çıkan kanlı çatışmaların ardından şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nijerya'da, akaryakıt fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle ülke çapında düzenlenen genel grevde, Lagos'ta da bir kişi vurularak öldürülmüştü.