BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Nevşehir'de askeri uçak düştü

Son dakika... Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Ovaören köyü yakınlarında askeri uçak düştü. TSK'dan yapılan açıklamada F-16 tipi savaş uçağının pilotunun şehit olduğu belirtildi.

Abone ol

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi yakınlarında dün akşam saatlerinde F-16 tipi askeri uçak düştü. Kazada bir askerin şehit olduğu açıklandı. TSK, tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim maksadıyla bölgede bulunan bir F-16 uçağı, Nevşehir civarında kaza kırıma uğramıştır." denildi. Öte yandan TSK, F-16'nın enkazına ve şehidin naaşına ulaşıldığını açıkladı.

Uçağın düştüğünün tespit edilmesinin ardından bölgeye itfaiye ve sağlık ekiplerinin yanı sıra jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede uçağın enkazının bulunduğu bölgeyi ulaşan ekipler bir pilotun şehit olduğunu belirledi.

500 metre karelik bir alana yayılan uçağın enkazının bulunduğu bölge jandarma tarafından güvenlik çemberine alındı. Şehit pilotun naaşı ise hastaneye kaldırıldı. 

"UÇAK DÜŞTÜKTEN SONRA ŞİDDETLİ BİR PATLAMA OLDU"

Gülşehir ilçesi Ovaören köyü sakinlerinden Serkan Korkusuz, uçağın saat 20.05 sıralarında düştüğünü ve şiddetli bir patlamanın ardından yangın çıktığını söyledi. Korkusuz, uçağın parçalarının geniş bir alana yayıldığını da söyledi.

GAZ SIZINTISI UYARISI

Bu arada kaza yerine ulaşan DHA ekibinin çekim yapmasına uçaktan gaz sızıntısı olduğunu gerekçesiyle enkaza yaklaşmalarına izin verilmedi. Alanda görevli jandarmaların da yüzlerinde maske takılı olduğu görüldü.

TSK'DAN AÇIKLAMA:

"22 Mart 2018 tarihinde eğitim maksadıyla saat 18.30 sularında kalkış yapan bir F-16 tipi savaş uçağımız Gülşehir/Nevşehir civarında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Olayın ardından derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış ve kısa sürede uçağımızın enkazına ve kahraman personelimizin naaşına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."