BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.409,93
HABER /  GÜNCEL

Netanyahu’dan tehditler

Yaklaşık iki hafta önce Batı Şeria’da kaybolan ve ölü olarak bulunan üç İsrailli genç için cenaze töreni düzenlendi. <br/>19 yaşındaki Eyal ...

Abone ol

Yaklaşık iki hafta önce Batı Şeria’da kaybolan ve ölü olarak bulunan üç İsrailli genç için cenaze töreni düzenlendi.
19 yaşındaki Eyal Yifrah, 16 yaşındaki Gilad Shaar ve 16 yaşındaki Naftali Fraenkel’in memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerine yüzlerce kişi katıldı. Gençler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in konuşmalarının ardından Modiin kasabasında defnedildi.
Gençlerin ölümünden Hamas’ı sorumlu tutan İsrail, öldürülen gençler için yas tutarken, hava kuvvetleri de Gazze Şeridi’ndeki pek çok hedefi vurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklamada, Hamas’ın yaşananların bedelini ödeyeceğini söyledi.
Üç gencin kaybolmasının ardından 419 Filistinli tutuklanmıştı. Bunların 276’sı ise Hamas üyesiydi. Aramalar sırasında biri küçük bir çocuk olmak üzere en az beş Filistinli hayatını kaybetmişti. Hamas ise olayda rolü olduğu iddialarını reddediyor.
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail, Hamas’ın sabrını sınamamalıdır. Bir savaş olması durumunda herkes İsrail’in ne kadar kırılgan yapıya sahip olduğunu görecektir" denildi.
(İHA)