BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10
HABER /  GÜNCEL

Neşet Ertaş'ın durumu kritik!

İzmir'de tedavi gören Türk Halk Müziği'nin usta sesi Neşet Ertaş, durumu ciddileşince servisteki odasından yoğun bakıma alındı.

Abone ol

İzmir'de tedavi gören Türk Halk Müziği'nin usta sesi Neşet Ertaş, durumu ciddileşince servisteki odasından yoğun bakım servisine alındı.Yaklaşık iki haftadır İzmir' deki bir özel hastanede tedavi gören Neşet Ertaş' ın sağlık durumu, dün akşam saatlerinde bozuldu. Özel odada kalan, Ertaş'ın durumu ciddileşince yoğun bakım servisine kaldırıldı.

HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Medikal Park İzmir Hastanesi Başhekimliği' nin yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz haftadan beri hastanemizde tedavisi sürmekte olan Neşet Ertaş, primer hastalığı nedeniyle durumunun biraz daha ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alınmıştır.Türk Halk müziğine eşsiz katkıları nedeniyle kamuoyuna malolmuş sanatçımızın tıbbi durumunda herhangi bir değişikliği hastanemiz başhekimliği olarak resmi bir bültenle paylaşacağımızı bildiririz " denildi..Kırşehirden gelen ailesi akrabaları ve sevenlerinin hastane önündeki bekleyişi ise sürüyor...

DOKTORU AÇIKLADI: DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Anadolu halk ozanlığı geleneğini bugüne taşıyan 'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş’ın durumunun ciddiyetini koruduğu, bilincinin açık olduğu, ancak solunum cihazı yardımı aldığı kaydedildi.

İzmir’de özel bir hastanede tedavisi süren ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın durumu ciddiyetini korurken, yoğun bakıma alınan sanatçı solunum desteğiyle hayata tutunuyor. Ertaş’la ilgili açıklamayı tedavi gördüğü özel hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Orhan Satılmaz yaptı.

Hastanede bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Satılmaz, Ertaş’ın ailesinin de iznini alarak yaptığı açıklamada usta sanatçının kamuoyu tarafından merak edildiğini, bilgi vermenin de görevleri olduğunu kaydetti. Dr. Satılmaz, "Kendisi yaklaşık 15 gündür hastanemizde tedavi görmekte. Primer hastalığının ikincil şikayetlerini tedavi etmek adına hastanemizde yatmakta idi. Dün yoğun bakıma alındı. Durumu ciddiyetini korumakta" diye konuştu.

SOLUNUM DESTEĞİNE BAĞLI

Dr. Orhan Satılmaz, dünyada ve Avrupa’da ne yapılırsa Ertaş’a da modern tedavi yöntemlerinin uygulandığını dile getirdi. Dr. Satılmaz, "Sevenlerinin içi bu anlamda rahat olsun. Biz rahat ettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Dr. Satılmaz sorular üzerine Ertaş’ın solunum desteğine bağlı ancak bilincinin ise yerinde olduğunu dile getirdi. Dr. Satılmaz, “Durumu ciddiyetini koruyor. Amacımız rahat ettirmek, salah hale getirmek" dedi. Gazetecilerin Ertaş’ın hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığına dair sorusuna yanıt veren Dr. Satılmaz, "Hayati tehlikesi yoktur veya yüksektir demek çok yanlış bir açıklama olur" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan geçen günlerde Haluk Levent ve Edip Akbayram’ın ziyaret ettiği Neşet Ertaş’ı bugün de sanatçılar Gülay ve İsmail Altunsaray ziyaret etti. Oldukça üzgün olduğu gözlenen sanatçılar, açıklama yapmak veya görüntü vermeyi doğru bulmadıklarını belirtirlerken Ertaş’ı göremedikleri için ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.