BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.379,47
HABER /  GÜNCEL

PKK AK Partili başkanın koyunlarını kaçırdı

PKK şimdi de AK Partili başkanın küçükbaş hayvanlarına göz dikti. Bakın hainler koyunları hangi şartla geri verecekmiş!

Abone ol

Terör örgütü PKK, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde AK Parti Beytüşşebap İlçe Başkanı Kamil Durmuş ile akrabası Kılıç ailesine ait 150 küçükbaş hayvanı kaçırdı. Terör örgütü, AK Parti’den ayrılmaları durumunda koyunları geri vereceği haberini gönderdi.

Beytüşşebap’ın Laleş Yaylası'nda, Durmuş ve Kılıç ailesinin koyunlarının da olduğu sürünün yanına gelen bir grup terörist, çobanı tehdit etti. Teröristlerin isteği üzerine sürü çobanı, aynı zamanda köy korucuları olan Durmuş ve Kılıç ailelerine ait 150 koyunu ayırdı. Koyunları sürerek başka bir bölgeye götüren teröristler, iki aileye haber göndererek köy koruculuğunu bırakmaları ve AK Parti’den ayrılmaları halinde koyunlarını vereceklerini bildirdi.

Durmuş ve Kılıç ailesi, güvenlik güçlerine başvurarak, hayvanlarının bulunmasını istedi. Ancak Laleş Yaylası'nın terör bölgesi olduğu gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Yöre halkından alınan bilgilere göre, terör örgütünün hayvan kaçırma eylemi ilk değil. Özellikle kış aylarına yakın yaylalarda otlayan hayvanlara el koyan terör örgütünün, bu hayvanları, civardaki köylerdeki sempatizanlarına çoğu zaman erzak karşılığında verdiği belirtiliyor. Terör örgütü, hayvan sahiplerini ise olaya tepki göstermeleri durumunda ölümle tehdit ediyor.