BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nerede ne oldu? İşte 1 Mayıs'ın bilançosu

İstanbul'da Taksim inatlaşması ile kent gaza boğuldu. 90 kişi yaralandı 142 kişi gözaltına alındı. En sıkıntılı anlar Beşiktaş'ta yaşandı.

Abone ol
İSTANBUL'da 1 Mayıs çok sancılı geçti. Valilik Taksim'e çıkışları önlemek için sert polis önlemleri aldı. Kentte ulaşım adeta durduruldu. Metrobüsler ve vapurlar çalışmadı. En sıkıntılı anları ise Beşiktaş yaşadı.

ANKARA'da ise olaylar çıksa da nispeten daha iyi bir manzara vardı. Akıllarda kalan kentin ortasına kurulan ve dünyada eşi benzeri olmayan çelik duvar kaldı.


İstanbul'daki olayların merkez üssü Okmeydanı, Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş oldu. Beşiktaş'ta sıkılan gaz semt sakinlerini evlerinden sokaklara döktü. Çocuklar perişan olurken vatandaş tepkiliydi.

Taksim'i kimseyi çıkartmamakta kararlı olan polis aldığı aşırı önlemlerle işine giden sivillerin öfkesine maruz kaldı. Zira Taksim meydanından yaya geçişine dahi izin verilmedi.

OLAYLARIN BİLANÇOSUNU VALİLİK AÇIKLADI

Valilik İl Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 1 Mayıs olayların bilançosu verildi. Buna göre çıkan olaylarda 19 polis yaralandı. Göstericilere yapılan müdahalelerde ise toplam 90 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

23 kişi hala hastanede müşahade altında tutuluyor ancak hayati tehlikeleri bulunmuyor. Gözaltı sayısı konusunda ise verilen rakam 142 oldu.
Yazılı açıklama şöyle devam etti:
 
"Kutlamalar için yapılan müracaatlara Valiliğimiz tarafından Yenikapı yönünde gerekli izin verilmiş ve 300 adet otobüsün de ulaşımı kolaylaştırmak üzere tahsis edildiği bildirilmiştir. Ancak Taksim ısrarı doğrultusunda sabah 08.00'dan itibaren şehrin muhtelif yerlerinde polisle çatışmaya girilmiş ve yapılan müdahalelerde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren farklı yapılarda eylemci gruplara mensup 142 eylemci gözaltına alınmış olup haklarında adli makamlarca yasal işlemler başlatılmıştır. Ayrıca emniyet güçlerimiz tarafından  yapılan kontrollerde 8 adet el yapımı bomba ile birlikte bol miktarda eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan malzeme ve molotof ele geçirilmiştir. Saat: 14.00 itibariyle trafik akımı ile ilgili alınan kısıtlayıcı tedbirler çok büyük oranda kaldırılarak ulaşımda normal seyre dönülmüştür."



ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLAR 1 MAYIS NAMAZI KILDI POLİS GAZLADI

antikapitalist-müslümanlara-biber-gazi.jpg

1 MAYIS İLE PERİŞAN OLAN İLÇE... VATANDAŞ ÇOCUKLARINI KAPIP SOKAKLARA FIRLADI KÜÇÜKLERİN HALİ İNANILMAZDI
beşi̇ktaşta-halk-evleri̇nden-boşaldi.jpg