BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs'ta nerede ne oldu? İşte çıkan olaylar!

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Uyarıları dikkate almayan gruba müdahale başladı.

Abone ol

DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkezde toplanmaya başladı. Taksim'e çıkan tüm çevre yollar kapatıldı. Beşiktaş ve Okmeyda'ında polis uyarılara uymayan gruplara müdahaleye başladı... Beşiktaş Meydanı'nda CHP'ye ait bir otobüs çekildi.

OLAYLARIN BİLANÇOSU : İstanbul'daki olaylarda 138 kişinin gözaltına alındığı, polislerin de aralarında bulunduğu 50 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ:
 Beşiktaş’ta polisin gazlı müdahalesi yeniden başladı.

screen-shot-2014-05-01-at-4.46.13-pm.png 

İZMİR: İzmir’de Basmane’ye yürümek isteyenlere yönelik polis müdahalesi başladı.

TAKSİM: 
Taksim meydanında pankart açan Mücadele Birliği üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

screen-shot-2014-05-01-at-4.35.49-pm.png


ŞİŞLİ:  
Şişli'nin ara sokaklarında devam eden polis müdahalesinde gazeteciler de nasibini aldı. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde polise taş ve şişe atan yüzü maskeli kalabalık gruba polis, TOMA ile müdahale etti. Bir apartmanın giriş kapısında görüntü almaya çalışan gazetecilere TOMA'dan su sıkıldı. Gazeteciler sıkılan suyla ıslanırken kameralar da zarar gördü.



ANKARA :
İstanbul'daki olaylar yatışmadan bu kez Ankara'da sert müdahale başladı. Kızılay meydanına gitmek isteyen gruba polis müdahale ediyor. Meydanın dört bir yanı kapatılmış durumda. Ziya Gökalp caddesi barikatla kapatılmış durumda.

1 mayıs ankara polis müdahalesi.png

LEVENT:
Levent'te toplanan gruplar, polis müdahalesine karşı barikat kuruyor.
Yoğun gazdan etkilenen bazı vatandaşlar ise çevredeki AVM'lere sığınıyor. 

screen-shot-2014-05-01-at-1.40.08-pm.png 

FATİH:
Fatih’ten 1 Mayıs içini yürüyüşe geçen Antikapitalist Müslümanlar grubuna polis Saraçhanede tazyikli suyla müdahalede bulundu. Yapılan müdahalede 10 kişi gözaltına alındı.

screen-shot-2014-05-01-at-1.05.12-pm.png


KADIKÖY:
Kadıköy'de 1 Mayıs kutlamaları olaysız devam ediyor.

screen-shot-2014-05-01-at-12.47.31-pm.png

BEŞİKTAŞ: Polisin Beşiktaş Barbaros bulvarındaki müdahalesi sırasında gözaltına alınan çok sayıda kişi polis otobüsüne bindirildi. Ayrıca CHP ilçe binasına polis tarafından yapılan müdahalede 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı vatandaşlar Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


screen-shot-2014-05-01-at-12.09.07-pm.png 

Etkin Haber Ajansı Muhabiri Ali Haydar Doğan’ın polis müdahalesi sırasında kolu kırıldı. Doğan, Okmeydanı Hastanesi’ne kaldırıldı...

BEŞİKTAŞ: 
Beşiktaş’ta polis müdahalesi sürüyor... Her yer gaz bulutu altında kaldı. Evlerde kalanlar da gazdan etkileniyor.

Beşiktaş'da durum aşağıdaki yeni gelen fotoğraftaki gibi...

screen-shot-2014-05-01-at-11.31.14-am.png


BEŞİKTAŞ: 
Beşiktaş Barboros Bulvarı'nda biber gazından etkilenen vatandaşlar ve çocuklar evlerinden böyle çıkarıldı.

Barboros Bulvarı'nda evler boşaltıldı İZLE

24242059.jpg
MECİDİYEKÖY:
Mecidiyeköy’deki polis müdahalesinin ardından gözaltılar olduğu bildirildi. Yol kapatanlar polisle çatışmıştı.

BEŞİKTAŞ: Beşiktaş çarşıda gerçekleşen polis saldırısında bir kişi plastik mermiyle başından yaralandı. Beşiktaş’ta polis müdahalesi an itibarıyla durdu.

ŞİŞLİ: Şişli Belediyesi önünde toplananlara TOMA’lı ve biber gazlı sert müdahale başladı. Kalabalık Zincirlikuyu yönüne doğru ilerliyor.

BEŞİKTAŞ: 
Beşiktaş'ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis amiri megafonla göstericilere, "taş atma, maytap atma" şeklinde uyarılarda bulundu. Polis ara sokaklara kaçan göstericilere gaz ile müdahaleye Göstericiler ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklara dağılan göstericilere polis gaz ile müdahale etti. Tazyikli su ve atılan gazdan etkilenen bir kadın zor anlar yaşadı. Kadına çevrede bulunan esnaf yardım etti.


screen-shot-2014-05-01-at-10.15.02-am.png 

OKMEYDANI: Okmeydanı'nda ara sokaklardan çıkan bazı guruplar, polislere havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis, biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı'nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'ne çıkan sokaklarda toplanan yüzü maskeli bazı guruplar, polislere havai fişek, molotof kokteyli fırlatarak sapanlarla taş attı.

Polis de göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi. Göstericilerin attığı molotof kokteyli akrep diye bilinen zırhlı polis aracına isabet etti. Aracın alev alarak tutuşmasına neden oldu. Akrep, kısa sürede söndürüldü. Polis bir göstericiyi gözaltına aldı.

bmh8gk9cmaad2jo.jpg

BEŞİKTAŞ: polis ikinci kez eylemcilere TOMA’yla müdahale başladı...
 
MECİDİYEKÖY: E-5′te polis tarafından önü kesilen gruba da polisin biber gazlı müdahalesi başladı.

screen-shot-2014-05-01-at-9.39.54-am.20140501094231.png

Göstericiler "Sula, sula, 2 TOMA birden" sloganları attı.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce "dağılın" anonsu yaptı.

Grup uyarıları dikkate almayınca polis önce kalkanlarla müdahale etti sonra gaz attı. Polis, kaçan göstericilere TOMA ile de tazyikli su sıktı. Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş attı.

İŞTE O MÜDAHALE ANI

BEŞİKTAŞ'DAKİ DURUMU AŞAĞIDAKİ VİDEODAN CANLI OLARAK İZLEYİN!

REGAİP KANDİLİ MESAJLARI EN YENİLER VE EN GÜZELLERİ