BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  DÜNYA

Neçirvan Barzani'den panik dolu açıklama: 'Savaşa hazır olun'

IRAK ordusu ve Haşdi Şabi örgütü Kerkük kapısına dayanırken Kuzey Irak yönetimi iyice paniklemiş durumda. Başbakan Neçirvan Barzani'den gelen son dakika açıklama bunu yansıtıyor. Barzani 'savaş çıkmak üzere' deyip Kürtler'e hazır olun çağrısı yaptı.

Abone ol

KERKÜK'te son dakika gelişmeler yaşanırken Irak'ta yeni bir savaşın rüzgarları esiyor. Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük'ü kuşatması üzerine Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'den son dakika açıklamalar geldi. Peşmergeyi 20 km geri çeken Barzani, 'savaş çıkmaması' için yardım istedi. Barzani açıklamasının finalinde de halkına 'savaşa hazır olun' uyarısı yaptı. 

Kürt sitesi Rudaw'da yer alan Barzani'nin açıklaması yazılı oldu. Heşdi Şabi ve Irak ordusunun Kerkük ve Musul çevresinde yığınak yaptığını belirten Barzani, saldırı için hazırlık yapıldığını söyledi. 

SAVAŞ ÇIKACAK YARDIM EDİN
Barzani, 'savaş çıkmak üzere' olduğunu belirterek Heşdi Şabi lideri ve bölge ülkelerinden yardım istedi. Barzani şunları söyledi:

-Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak; Sayın Ayetullah Seyid Ali Sistani’den, Iraklı tüm taraflardan, bütün sivil ve barış yanlısı örgütlerden, Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Avrupa Birliği, IŞİD’le mücadele koalisyonuna üye ülkeler, BM Güvenlik Konseyi ve komşu ülkelerden, acilen rol oynayıp bölgenin yeni bir savaşa sürüklenmesine engel olmasını istiyoruz.

-Ne Iraklı güçlerin ne de başka bir gücün böyle bir savaşa mahal vermemesini istiyoruz. Çünkü sonuçları hem Irak’ın iç durumu hem de bölge için kötü olur ve IŞİD ile diğer terör örgütlerinin bölgede güçlenmesine zemin sağlar.”

GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ
-"Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak; bütün sorunların gerçekçi çözümü için yapılacak temel görüşmelere hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Yaşanacak her çatışma ve olumsuz sonucun da sorumlusunun Sayın Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar Abadi’nin olduğunu bildiriyoruz.

SAVAŞ ÇAĞRISINA HAZIR OLUN

-Kürt, Arap, Türkmen, Hristiyan; Kürdistan halkının bütün oluşumlarından; her savaş çağrısına güçlü bir moralle cevap vermeye hazır olmalarını ve Kürdistan’ın bütün kentlerinin korunması, Musul, Enbar ve Irak’ın diğer kentleri gibi yıkım ve katliamlara maruz kalmaması için peşmergeye her türlü desteği vermelerini istiyoruz. Ayrıca Kürdistan’ın bütün parti ve taraflarından, Kürdistan’ın savunulması ve barışın korunması için ortak tutum almalarını istiyoruz."

Kerkük son dakika haberleri ! Peşmerge : Savaşırız!

Kerkük petrolü kimin? En çok Kürt mü Türkmen mi var?