BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,25
ALTIN 2.446,40
HABER /  GÜNCEL

NBA'de yeniçeri ilan edilen Türk

Utah basını NBA’deki çaylak sezonuna iyi bir başlangıç yapan A milli pivot Enes Kanter’e yeniçeri lakabını taktı.

Abone ol

Utah basını NBA’deki çaylak sezonuna iyi bir başlangıç yapan A milli pivot Enes Kanter’in Utah Jazz formasıyla ortaya koyduğu yürekli ve mücadeleci oyun Utah basınının da gözünden kaçmıyor.

Aldığı kısa süreleri iyi değerlendiren ve Jazz rotasyonunun önemli bir parçası haline gelen Enes özellikle savunmadaki sert oyunu, hücum ribaundlardaki etkinliği ile taraftarın da sevgisini kazanmış durumda.

Bu sezon şu ana kadar oynadığı 8 karşılaşmada maç başına 14.0 dakika sahada kalan ve 4.6 sayı, 5.4 ribaund ve 0.6 blok ortalamaları tutturan, 48 dakika istatistiklerinde yakaladığı 18.4 ribaund oranı ile tüm NBA’de 3.sırada bulunan Enes’in bu tatlı-sert oyunundan yola çıkan Utah medyası 2.11’lik genç oyuncuya yeni bir lakap taktı: Yeniçeri.

İnternette Utah Jazz’la ilgili en önemli haber ve analiz sitelerinden biri olan SLC Dunk, Enes Kanter’in görkemli Türk tarihinin önemli figürlerinden biri olan ve savaşlardaki başarılarıyla herkesi kendisine hayran bırakan Yeniçerilerin izinden gittiğini ve tıpkı bir Yeniçeri gibi her maçta savaştığını ve hiç kimseden çekinmediğini belirtti. Site, bu özellikleriyle genç oyuncunun “Yeniçeri” (İngilizcede “The Jannisary”) lakabını hakettiğini ifade etti.