BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL

Dev adam büyümeye devam ediyor

Sultan Kösen'in Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2012 baskısı için Guinness hakemlerince gerçekleştirilen ölçümlerde, boyunun 4.5 santimetre daha uzadığı açıklandı

Abone ol

2 metre 46,5 santimetre ile en uzun boy, 27,5 santimetre ile en uzun el, 36,5 santimetre ile de en uzun ayaklara sahip olması nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2010 baskısında yer alan Sultan Kösen'in boyu uzamaya, elleri de büyümeye devam ediyor.

sultan.jpg

Mardin'in Derik ilçesinde bağlı Dede köyünde yaşayan 5 çocuklu Kösen ailesinin ikinci oğlu olarak dünyaya gelen 29 yaşındaki Sultan Kösen'in Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2012 baskısı için Guinness hakemlerince gerçekleştirilen ölçümlerde, boyunun 4,5 santimetre uzayarak 2 metre 51 santimetreye, ellerinin de bir santimetre büyüyerek 28,5 santimetreye ulaştığı tespit edildi. Kösen'in hormon tedavisine rağmen boyunun uzamaya devam ettiği bildirildi.

Kösen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından sonra hayatını değiştiren ''Dünyanın en uzun adamı'' unvanının 3 yıldır kendisinde olduğunu, rekoru daha uzun bir süre kimseye kaptırmamakta kararlı olduğunu söyledi.

Kösen, 2009 yılında İngiltere'deki Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nı düzenleyen yetkililerden gelen bir telefon ile hayatının tümüyle değiştiğini, Türkiye'ye gelen hakemlerce gerçekleştirilen ölçümlerde ''dünyanın en uzun adamı'' olduğunu öğrendiğini ifade ederek, Londra'da katıldığı bir toplantıyla da ''dünyanın en uzun adamı'' olarak dünyaya tanıtıldığını hatırlattı.