BIST 10.179
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,69
HABER /  DÜNYA

Myanmara yaptırım istendi

Hollanda ve Fransa hükümetleri Myanmar'a derhal yaptırım istedi

Abone ol

Hollanda ve Fransa hükümetlerinin, Myanmar'daki askeri yönetime yaptırım uygulanması konusunda görüş birliği içinde oldukları açıklandı.

Hollanda ve Fransa'nın Avrupa Birliği ile ilişkilerden sorumlu bakanları Frans Timmermans ve Jean-Pierre Jouyet, bu akşam Lahey'deki buluşmalarının ardından yaptıkları ortak açıklamada, korumasız insanlara ateş eden ve onlarca göstericiyi öldüren Myanmar'daki askeri yönetime karşı, Avrupa Birliği düzeyinde etkili önlemler alınması ve yaptırım uygulanmasını istedikleri bildirildi.

Fransız Bakan Jouyet, Devlet Başkanı Nicolasy Sarkozy'nin geçen çarşamba günü başta Total petrol şirketi olmak üzere Fransız şirketlerine, bu ülkede artık yatırım yapmama çağrısında bulunduğunu anımsattı ve aynı görüşü Hollanda'nın da paylaştığını belirtti.

İki bakanın görüşmesinde, Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunun da geniş şekilde ele alındığı ve önemli noktalarda iki ülkenin benzer görüşleri paylaştıkları ifade edildi.

AB'nin geleceğine yönelik yeni anlaşmayla ilgili iki ülkenin de aynı şekilde düşündüğü, anayasanın yerine geçecek anlaşma için zaman yitirilmemesini istedikleri ifade edildi. Fransa ve Hollanda'ya göre," yeni oyunun kuralları zaman içinde kendiliğinden nasıl olsa ortaya çıkacak, bunun için üzerinde fazla konuşularak zaman kaybetmeye gerek yok."