BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Mutfak tüpü içinde 40 kilo bomba‎

Lice ilçesinde terör örgütünce menfeze yerleştirilen 40 kilo patlayıcı imha edildi

Abone ol

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Lice'de yerleşim bölgesinde bulunan patlayıcı ile bir facianın daha eşiğinden dönüldüğünü belirtti. 
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;
Bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı'nın bugün saat 05.40 sıralarında Diyarbakır Lice karayolu 85. kilometresinde menfezin altına döşenmiş mutfak tüpü içerisinde sıkıştırılmış 40 kilogram civarında amonyum nitrat ihtiva eden ve civi ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıyı tespit ettiklerini kaydeden Toprak, patlayıcının kuzey istikametine doğru 50 metrelik kablo uzanan, elektrik fünyeli ve kablo kontrollü olduğunu bildirdi.

Patlayıcının menfezden 2-3 metre uzaklaştırılarak imha edildiğini aktaran Toprak, patlama sonucunda 2 metre çapında 1 metre derinliğinde patlama kraterinin oluştuğunu kaydetti.

Toprak, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Patlayıcı düzeneklerinin Diyarbakır Lice Kulp karayolu üzerinde vatandaşlara ve muhtemel bir yol kesme eylemi ve sonrasında bölgeye intikal edecek operasyonel güvenlik birliklerine yönelik hazırlandığı değerlendirilmektedir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.''