BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  GÜNCEL

Mutfağım çok dağınık diyenler için hayat kurtaran öneriler nelerdir?

Bugüne kadar mutfağınızda düzeni hiç kuramadıysanız elmaelma.com'un sizin için hazırladığı önerilerle mutfaktaki dağınıklığa son verebilirsiniz. İşte başlıyoruz

Abone ol

Mutfaklar evlerin en çok kullanılan yerleridir. Bu nedenle sürekli bir dağınıklığa ve kirlenmeye maruz kalırlar. Bazen ne yaparsak yapalım asla derli toplu ve kullanışlı görünmezler. Sorun bizde diye kendimizi yer bitiririz. Oysa ki bir kaç küçük adımla en küçük mutfaklarda bile düzen sağlayabilirsiniz. İşte mutfağınızı baştan yaratmanıza yardımcı bir kaç düzen önerisi elmaelma.com'da sizlerle...

ESKİLERLE VEDALAŞIN

Bir gün lazım olur diye uzun süredir kullanmadığınız eşyalarla vedalaşın. Eğer bir eşyayı 1 yıldan uzun süredir kullanmıyorsanız ona gerçekten ihtiyacınız yok demektir. Çok özel zamanlar için kullanılan özel parçaları bunun dışında tutuyorum. Mesela yılbaşı sofraları için kullandığınız tabaklar yada bardaklar gibi detaylar değil kast ettiğimiz. Mesela bir kenara itilmiş eski yemek tabakları. Yada şeklinden renginden hoşlanmadığınız fincanlar. Bulaşık makinesinde çizildiği için kullanmak istemediğimiz çay bardakları gibi... Onları evinizden çıkarın. Çöpe atmaya içiniz elvermiyorsa ki atmayın, ihtiyacı olanlarla paylaşın. 

HANGİ DOLAPTA NE VAR?

Eşyaları gruplara ayırmak her zaman iyidir. Hangi dolapta ne olacağını hangi çekmeceye ne gireceğini önceden planlayın. Sürekli kullandığınız eşyaları erişimi kolay yerlere koyun. Ara sıra kullandıklarınızı üst dolaplara yerleştirin. Yiyecek dolapları ile malzeme dolaplarını kesinlikle ayırın. Yapı marketlerde satılan ek rafları kullanarak dolaplarınızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

YER AÇIN

Tezgahınızı mümkün olduğunca boş tutun. Duvarları bıçaklar, kepçeler için kullanabilir hale getirin. Askılar hayatınızı kurtarabilir mesela. Tost makinesi, rondo gibi elektronik eşyaları da dolaba kaldırmayı düşünün. Eğer yeriniz varsa onlar için ayrı bir raf oluşturabilirsiniz.

AH O KAVANOZLAR

Eğer hangi kavanozda ne var ayırt etmekte zorlanıyor ve yemek yaparken bir anda ortalık birbirine giriyorsa mutlaka üzerine etiketler yapıştırın. Şeffaf kavanozlarda hayat kurtarabilir.

ALIŞVERİŞİ KESİN

Söz konusu mutfak malzemeleri olunca biz kadınların mantıklı düşünmesi bazen zor olabiliyor. Bir şeyi satın alırken gerçekten ihtiyacınız mı var yoksa sadece hoşuna gittiği için mi alıyorsunuz diye düşünün. Çünkü sadece beğeniyle alınan ürünler bir süre sonra dolaplarda yer kaplamaktan başka bir işe yaramaz. 

Kaynak: elmaelma.com