BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

Musul'daki rehinelerle ilgili flaş gelişme!

Musul'da Türk Konsolosluğu basılarak rehin alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakıldığı iddia edildi. Ancak son haber hala bırakılmadıkları yönünde.

Abone ol

Irak’ın Musul kentini ele geçirdikten sonra dün Musul’daki Türk konsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan IŞİD rehineleri bıraktı mı?

Gün içinde rehinelerin serbest bırakıldığı ve İstanbul'a doğru yola çıktıkları haberi geldi. Ancak haber doğrulanmadı. Son gelen bilgi pazarlığın sürdüğü yönünde.

SERBEST DENİLDİ AMA...

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’ın Twitter üzerinden İngilizce sorduğu “Diplomatlarımızı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren örgüt yine İngilizce “Bugün İstanbul’da olacaklarını düşünüyorum” açıklaması yaptı.

REHİNELER NEREDE?

Musul'da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD'in, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri Musul Valisi'ne teslim ettiği öne sürüldü.

Aralarında 3 aylık ve 1 yaşında iki bebeğin de ulunduğu rehinelerin bırakılması için Türkiye'nin girişimleri sürerken IŞİD militanları rehineleri Musul Valiliği binasına götürdü.

HÜSEYİN ÇELİK'TEN REHİNELER AÇIKLAMASI (YENİ HABER)

Yapılan görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve Başkonsolosluk'ta rehin alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu, kısa sürede serbest kalacağının beklendiği belirtildi.

YENİ VALİ SADDAM'IN GENERALİ

IŞİD'in 3 gün önce ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, örgüt Saddam Hüseyin döneminde Devrim Muhafızı komutanlarından olan Albay Haşim Cammas'ı kente vali atandı.

IRAK'TAN TÜRK DİPLOMATLAR AÇIKLAMASI (TIKLA OKU)

MUSUL'DA NELER OLUYOR? KRİZİN KISA ÖZETİ

*IŞİD pazartesi gecesi Musul'daki devlet binalarını ve askeri tesisleri ele geçirdi. Irak ordusu kaçınca kent düştü.

*Kerkük'e yönelen IŞİD Süleymaniye'de çatışmalara girmeye başladı. Peşmerge Türkmen kentlerine girerek önlem aldı.

*Çarşamba günü IŞİD Ankara'ya ayağa kaldıran bir adım attı ve Türk Konsolosluğuna girerek konsolos da dahil 49 personeli aileleriyle birlikte rehin aldı.

*IŞİD rehin aldığı personelin tutuklandığını gece yarısı duyurdu.

*Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskının ardından bakanlık bünyesinde 24 saat görev yapacak kriz merkezi kuruldu.

*Ankara'da gelişmeler üzerine dün akşam Başbakanlıkta toplantı yapıldı. Zirveye Genelkurmay Harekat Başkanı Erdal Öztürk’ün de katılması Musul'a askeri operasyon mu düzenlenek sorusunu gündeme getirdi.

*Başkentte Başbakanlık'taki toplantının ardından devletin zirvesi Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. MİT ve Genelkurmay Başkanı'nın da katıldığı zirvede masaya Irak haritası yayıldı bu da askeri müdahale değerlendiriliyor yorumlarına sebep verdi.