BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

Musul'a Kürtler girecek mi? Peşmerge komutanı açıkladı

MUSUL operasyonuna dair ayrıntılar geliyor. Musul'u kurtarma operasyonu 3 merkezden yönetiliyor. Peki Peşmerge Musul merkezine girecek mi? Bu konuda net açıklama geldi.

Abone ol

IRAK'ta Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun 3 merkezini açıkladı.

Merak edilen bir diğer konunun yanıtı da ortaya çıktı. Operasyona katılan Peşmerge Musul merkezine girecek mi açıklama geldi.

Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge Bakanlığı, Irak hükümeti ve koalisyon güçlerine bağlı askeri yetkililerin operasyon kapsamında koordinasyon halinde çalıştıklarını belirtti.

OPERASYONUN 3 MERKEZİ
Musul operasyonunun ikisi Erbil, biri Hazır bölgesinde olmak üzere 3 merkezden idare edildiği bilgisini paylaşan Yaver, Erbil'deki birinci merkezin Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı General Ali el-Ferici, Hazır bölgesindeki ikinci merkezin Bağdat'a bağlı Musul Operasyonlar Birimi Komutanı General Necim Cuburi, Peşmerge Bakanlığı binasındaki üçüncü merkezin ise Erbil ve Bağdat hükümetine bağlı yetkililer tarafından yönetildiğini ifade etti. 

Bağdat hükümeti ve koalisyon güçleriyle uyum içinde hareket ettiklerini dile getiren Yaver, "Kürdistan bölgesi, Irak hükümeti ve koalisyon güçlerine bağlı komutanların yönettiği bu merkezler, DEAŞ'a ölümcül darbenin indirilmesinde önemli bir rol üstleniyor." dedi. 

KÜRT GÜÇLERİ MUSUL MERKEZİNE GİRMEYECEK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı General Cemal Eminki de Mesut Barzani'nin belirlediği plan doğrultusunda sabah saatlerinde harekete geçtiklerini aktardı.

Ramadi ve Tikrit kentlerinden kaçan militanların katılmasıyla DAEŞ'in Musul'da yaklaşık 18 bin kişilik bir gücü olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Eminki, "Peşmerge güçleri DEAŞ'a karşı mücadelede tecrübelidir. DEAŞ'ın da eski gücüne sahip olmadığını söylemek lazım. Biz her ihtimale hazırlıklıyız." diye konuştu.

Eminki ayrıca, Bağdat ve koalisyon güçleriyle yapılan anlaşmaya göre Peşmerge güçlerinin Musul merkezine girmeyeceğini söyledi.