BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Musul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul operasyonuyla ilgili kritik mesajlar verdi. 'Musul'da doğabilecek olumsuzluklardan biz sorumlu değiliz' diyen Erdoğan 'operasyonunda da masada da olacağız' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle...

350 KM SINIRIMIZ VAR MUSUL'A NASIL GİRMEYELİM?

350 kilometre sınırımız var nasıl girmeyelim? Gel demedikleri zaman Irak'a gelenlere niye hayır demediniz. 15 sene önce Saddam gel mi dedi. Ama girdiler. Milyon aşkın insan öldü. Sizler hukukçular olarak yasaların diliyle değil, hukukun diliyle konuşan insanlarsınız. 

OPERASYONDA DA MASADA DA OLACAĞIZ

Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonunda da olacağız, masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Arzu ederlerse bizim buradaki tarihi geçmişimizin de ne olduğunu anlarlar. Bizim Musul'da kardeşlerimiz var.

MÜCADELEYİ VEREN BİZİZ

Mesele terör örgütü ile mücadeleyse Başika'dan beri bu mücadeleyi veren biziz. Peşmergeleri orada eğiten biziz. Bunlar olmamış olsa şu anda DEAŞ'a karşı mücadeleyi verebilecek bir kadro bulamazsınız. 

O ÜLKELERİ İKAZ EDİYORUZ

Terör örgütlerini kendi amaçları için destekleyen, siyasi ve askeri destek veren ülkeleri samimiyetle ikaz ediyoruz. İşbirliği olmadan sorunun çözümü mümkün değildir. Somali'nin yıllardır terörden çektiği ortada. Somali'de dünyanın devlerinin büyükelçilik binası yok ama Türkiye'nin orada var.

DAEŞ BAHANE EDİLİYOR

DEAŞ bahane edilerek Suriye ve Irak, 63 ülkenin katıldığı operasyonlarla büyük bir yıkıma maruz kalıyor. Biz bunu kendi aramızda da halledebilirdik. DEAŞ'ın bir Truva Atı'ndan ibaret olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu ülkeler dostça el ele vermezse kendi, çok basit imkanlarımızla çapı da büyük olmayan bir sınır ötesi operasyonla bunu çözeriz. Bunu Cerablus'ta Rai'de gördük. 

MEZHEP ÇATIŞMALARINA EVET DİYEMEYİZ

Irak ordusu Şia'dan oluşuyor, Sünnilerden oluşan bölgeye Haşdi Şabileri sokacaklar. Biz yeni mezhep çatışmalarına evet diyemeyiz. Biz yakaladığımızda silahların hangi ülkelere ait olduklarını da görüyoruz. Yalan söylüyorlar. DHKP-C ve benzeri örgütler Avrupa ülkelerinde rahatlıkla varlık gösterebiliyor. 

ABD GEREĞİNİ YERİNE GETİRMİYOR

Amerika kendi yargı sistemini öne sürerek  talebin gereğini yerine getirmiyor. Terörizmi koruyan bir hukuk sistemi olabilir mi? Bir teröriste gri kart verilebilir mi? El Kaide, Amerika'da terör eylemi yaptığında da aynı hukuk yok muydu? Siz hukuku bu şekilde işletirseniz yarın kimseye söyleyecek sözünüz olmaz.

EŞİNE AZ RASTLANIR BİR DARBE GİRİŞİME MARUZ KALDIK

Ülkemiz bu noktada attığınız adımı unutmayacaktır. Sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye son yıllarda dünyada eşine az rastlanır türden darbe girişimlerine maruz kalmıştır. 

17-25 Aralık'ta aynı örgütün yargı ve emniyetteki mensuplarının farklı bir darbe girişimine muhatap olmuştuk. Şovlarla ülkenin seçilmiş başbakanını ve ailesini, çevresini, iş adamlarını kuşatma altına almaya çalıştılar. 

"TERÖRİSTLER MİLLETİN ÜZERİNE KAN VE ATEŞ YAĞDIRDILAR"

17-25 Aralık'ta aynı örgütün yargı ve emniyetteki mensuplarının farklı bir darbe girişimine muhatap olmuştuk. Şovlarla ülkenin seçilmiş başbakanını ve ailesini, çevresini, iş adamlarını kuşatma altına almaya çalıştılar. Bu örgüt mensuplarına bizler de eyvallah etmedik. Hızla gereken operasyonları gerçekleştirdik. Bu şekilde sonuç alamayacağını gören FETÖ son olarak silaha sarıldı. Teröristler milletin üzerine kan ve ateş yağdırdılar.

Darbeciler de milletimizin meydanı onlara bırakmayacağına ihtimal vermemişlerdi. 

"BİZE HUKUK DERSİ VERENLER DOĞU VE BATI ALMANYA'NIN NASIL BİRLEŞTİĞİNE BAKSINLAR"

Siz ne kadar hukuktan anlıyorsanız biz de o kadar hukuktan anlıyor ve adımlarımızı buna göre atıyoruz. Bize hukuk dersi verenlerin önce Doğu ve Batı Almanya'nın nasıl birleştiğine baksınlar. O günlerde devlet kurumlarında ne kadar elemanın görevden alındığını görebilirlerse işin inceliğini de anlarlar. 

Fransa nasıl 1 yıl OHAL ilan etti? Biz basit bir terör eylemiyle karşı karşıya değiliz. Devletin yıkılması tehdidi ile karşı karşıyayız. Bu ülkemizin refahı, demokrasi mücadelesinin ta kendisidir. OHAL başta olmak üzere dünyadaki örgütlere aykırı hiçbir uygulamamız söz konusu değildir. 

DEVLET ACZİYET GÖSTERMEYECEK

Kamuda, iş dünyasında ve diğer alanlarda devam eden operasyonların Türkiye'de bir daha darbeye teşebbüs edilmemesi üzerine devam etmesi gerekiyor. 170 ülkede eğitim çalışmaları yaptıklarını söyleyenlere bir baktığınızda orada başka faaliyetler de var. Kara para aklamanın oralara kadar dağıldığı bir örgüt. Kimse bu milletin ve devletin terör örgütleri karşısında acziyet göstermesini beklemesin.