BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Musul operasyonuna sürpriz katılım Kürtlerin içine girdiler

MUSUL operasyonundan flaş haberler gelmeye devam ediyor. Musul'dan gelen son haber ise Irak ve Kürt güçleri dışında operasyona dahil edilen Türkmen güçlerine dair oldu.

Abone ol

MUSUL'dan gelen son dakika haberleri operasyona sürpriz bir katılımla ilgili oldu. Bilindiği gibi Musul operasyonuna Irak ordusu ve Peşmerge dışında başka bir güç dahil edilmemişti.

Sürpriz işte bu noktada oldu. Türkiye'nin eğittiği Türkmen güçleri de operasyona dahil edildi. Türkmen güçleri peşmergenin içine katılarak operasyona sokuldu.

MUSUL ESKİ VALİSİ DUYURDU

Türkmen güçleri ile ilgili flaş haberi Eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi verdi. Nuceyfi, Nuceyfi, Türk askerlerince eğitilen 2 bin Sünni savaşçının Başika cephesinden operasyona katıldığını söyledi. Nuceyfi, Ninova Muhafızlarının Peşmerge ile hareket ettiğini ifade etti. 

TSK BAŞİKA'DA EĞİTMİŞTİ

Türkmen güçlerinin oluşturduğu Ninova Muhafızları Başika'daki kampta Türk subayları tarafından eğitildi. Silah donatımı da Türkiye tarafından yapılan Türkmen güçleri, Musul'un içine de girecekler.

ABD ASKERİ ZERDEK DAĞI'NDA

Öte yandan bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgilere göre Musul'un 40 kilometre doğusunda bulunan Hazır Cephesi'ndeki Zerdek Dağı'nda çok sayıda ABD askeri konuşlandı. ABD topçu birlikleri, Musul Ovası'nı ağır toplarla vuruyor. İnsansız hava uçakları da Musul Ovası semalarını gözetliyor. 

Hazır Cephesi'nde Erbil-Musul anayolu üzerindeki Peşmergelerin DEAŞ kontrolündeki köylere yönelik ilerleyişi sürüyor. 

IRAK ORDUSU MUSUL'A İLERLİYOR

Bu arada Musul'un güneyindeki Geyyara Cephesi'nde AA muhabirine açıklama yapan Irak ordusunda görevli Albay Latif Haşim, Irak ordusunun Geyyara'nın kuzeyi ve Güver Cephesi'nden Musul'a doğru ilerlediği bilgisini paylaştı.