BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
POLİTİKA

Mustafa Varank'tan yerli serum tesisine ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osmanlı’nın ilk at üreten çiftliği olan tesisi gezdi. Tesiste hem yerli ve milli serum yapılması hem de engelli bireylere özel hizmet verilemesi Varank'ı heyecanlandırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osmanlı döneminden bu yana at yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden biri olan ve adını Osmanlı’nın ilk harasını kuran 2’nci Mahmut’tan alan Osmangazi Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksekokulu’na çat kapı ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Varank, okul Müdürü Hakan Çalışkan’dan hem okul hem de okul bünyesinde faaliyetlerini yürüten Hipoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi aldı. 

Oldukça heyecanlandım: Gördüklerinden oldukça heyecanlandığını belirten Bakan Varank, hem meslek yüksekokulu hem de engellilere yönelik hipoterapiyle hizmet veren bir tedavi merkezi olduğunu söyledi. Tesisin Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi vasıtasıyla kurulduğunu belirten Varank "Engellilerimiz ve gazilerimiz buraya tedavi için geliyorlar ancak konaklama tesisi bulunmadığı için aynı gün ayrılmak durumunda kalıyorlar." dedi.

Sitene Ekle
Etiketler